Icas februari i nivå med handeln i övrigt

Icas februari i nivå med handeln i övrigt
Foto: Mostphotos
Försäljningen i Ica-butikerna steg 1,9 procent februari 2021 jämfört med motsvarande månad 2020, en ökning exakt i nivå med jämförbara butiker.

Försäljningen i Ica-butikerna steg 1,9 procent februari 2021 jämfört med motsvarande månad 2020, en ökning exakt i nivå med jämförbara butiker.

För februari 2021 redovisar alltså Ica en försäljningsökning på 1,9 procent jämfört med motsvarande månad 2020, den månad som för övrigt var den sista ”normala” månaden innan corona-genomslaget blev totalt.
Även i jämförbara butiker steg försäljningen under februari i år med 1,9 procent, konstaterar Ica.

För Ica som helhet innebar februari en försäljning på 9 784 miljoner kr, alltså strax under 9,8 miljarder kr.
För de två första månaderna i år redovisar Ica en försäljningsökning på 3,6 procent, även det exakt i nivå med jämförbara butiker.

Noterbart i statistiken är att Ica Supermarket-butikerna minskade sin försäljning med 1,1 procent under februari medan Ica Kvantum (+1,4 procent) och Ica Nära (+1,5 procent) ökade likartat.
Bäst gick liksom under januari Ica Maxi-butikerna som för februari har ett plus på 5,2 procent, mer än jämförbara butikers 4,3 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil