Icas februari i nivå med handeln i övrigt

Icas februari i nivå med handeln i övrigt
Foto: Mostphotos
Försäljningen i Ica-butikerna steg 1,9 procent februari 2021 jämfört med motsvarande månad 2020, en ökning exakt i nivå med jämförbara butiker.

Försäljningen i Ica-butikerna steg 1,9 procent februari 2021 jämfört med motsvarande månad 2020, en ökning exakt i nivå med jämförbara butiker.

För februari 2021 redovisar alltså Ica en försäljningsökning på 1,9 procent jämfört med motsvarande månad 2020, den månad som för övrigt var den sista ”normala” månaden innan corona-genomslaget blev totalt.
Även i jämförbara butiker steg försäljningen under februari i år med 1,9 procent, konstaterar Ica.

För Ica som helhet innebar februari en försäljning på 9 784 miljoner kr, alltså strax under 9,8 miljarder kr.
För de två första månaderna i år redovisar Ica en försäljningsökning på 3,6 procent, även det exakt i nivå med jämförbara butiker.

Noterbart i statistiken är att Ica Supermarket-butikerna minskade sin försäljning med 1,1 procent under februari medan Ica Kvantum (+1,4 procent) och Ica Nära (+1,5 procent) ökade likartat.
Bäst gick liksom under januari Ica Maxi-butikerna som för februari har ett plus på 5,2 procent, mer än jämförbara butikers 4,3 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil