3 726 kr – så mycket sparar vi i genomsnitt

3 726 kr – så mycket sparar vi i genomsnitt
Foto: Mostphotos
Ett genomsnittligt sparande på 3 726 kr i månaden – men var tionde sparar inte något alls på månadsbasis. Det framgår av Ica-bankens nya privatekonomiska rapport.

Ett genomsnittligt sparande på 3 726 kr i månaden – men var tionde sparar inte något alls på månadsbasis. Det framgår av Ica-bankens nya privatekonomiska rapport.

I den undersökning, gjord av Kantar Sifo, som Ica-bankens rapport ”Pengakollen” baserar sig på har 1 000 svenskar intervjuats om sin privatekonomi.
Där framgår att de svarande i snitt sparat 3 726 kr i månaden och att de vanligaste sparformerna är aktiefonder – som 45 procent sparar i – och sparkonto utan ränta (44 procent).

Bostadsköp och pension ligger högt som sparmål men det vanligaste syftet med sparandet är att kunna betala oförutsedda utgifter.
Samtidigt har 8 procent ingen möjlighet att klara en oförutsedd utgift på 20 000 kr utan att ta lån eller sälja något.

Att vi får mer pengar betyder inte med självklarhet att vi börjar spara mer.
56 procent av de svarande i undersökningen gjorde ingen förändring i sin privatekonomi i samband med att deras inkomst ökade senaste gången.
28 procent valde dock att börja eller öka på sitt månadssparande i samma läge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil