3 726 kr – så mycket sparar vi i genomsnitt

3 726 kr – så mycket sparar vi i genomsnitt
Foto: Mostphotos
Ett genomsnittligt sparande på 3 726 kr i månaden – men var tionde sparar inte något alls på månadsbasis. Det framgår av Ica-bankens nya privatekonomiska rapport.

Ett genomsnittligt sparande på 3 726 kr i månaden – men var tionde sparar inte något alls på månadsbasis. Det framgår av Ica-bankens nya privatekonomiska rapport.

I den undersökning, gjord av Kantar Sifo, som Ica-bankens rapport ”Pengakollen” baserar sig på har 1 000 svenskar intervjuats om sin privatekonomi.
Där framgår att de svarande i snitt sparat 3 726 kr i månaden och att de vanligaste sparformerna är aktiefonder – som 45 procent sparar i – och sparkonto utan ränta (44 procent).

Bostadsköp och pension ligger högt som sparmål men det vanligaste syftet med sparandet är att kunna betala oförutsedda utgifter.
Samtidigt har 8 procent ingen möjlighet att klara en oförutsedd utgift på 20 000 kr utan att ta lån eller sälja något.

Att vi får mer pengar betyder inte med självklarhet att vi börjar spara mer.
56 procent av de svarande i undersökningen gjorde ingen förändring i sin privatekonomi i samband med att deras inkomst ökade senaste gången.
28 procent valde dock att börja eller öka på sitt månadssparande i samma läge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil