Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Ännu ett märke hos Pantapå

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer. | Foto: Pressbild
Den världsunika svenska appen Pantapå får nu ytterligare ett företag anslutet, när skönhetsmärket Idun minerals gör sina förpackningar pantbara.

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer.
Flera stora företag har anslutit sig och visionen är att alla konsumentvaror ska kunna pantas, även om de inte är anslutna till det reguljära pantsystemet.

Nu ansluter sig det svenska skönhetsmärket Idun minerals till Pantapås system och gör därmed sina produkter pantbara.
– Idén grundar sig i att pant är ett mycket verkningsfullt sätt att öka återvinningen på. Medan mindre än 20 procent av alla plastförpackningar kommer till återvinning i Sverige så återvinns över 80 procent av de pantbara förpackningarna, så varför inte sätta ett pantvärde på allt, är resonemanget hos Suwar Mert som grundat Pantapå.

Sverige måste framöver betala över en miljard i straffavgift per år till EU för de plastförpackningar som inte återvinns.
Men via Pantapå finns nu en plattform för den utökade återvinningsgrad Sverige behöver, konstaterar Mert.

– Vi arbetar för att ställa om till ett cirkulärt kretslopp och ta vara på de resurser vi kan genom återvinning. Därför var samarbetet med Pantapå en självklarhet för oss i omställningen, säger Sofia Abdi som är hållbarhetsansvarig hos Idun minerals som nu anslutit sig till Pantapå.
– Vi vill öka kunskapen om återvinning och göra det enkelt för våra kunder att agera hållbart. Vi är nu mitt uppe i ett stort projekt med att byta ut flertalet förpackningar i sortimentet till återvinningsbara eller återvunna sådana och då blir det extra viktigt att dessa verkligen återvinns.

Fakta/Så fungerar det att panta med Pantapå
1. Ladda ned Pantapå-appen (finns på App store och Google play)
2. Hitta närmaste återvinningsstation i kartan eller lägg till din egen station (till exempel miljörum intill flerbostadshus)
3. Ta med förpackningen till stationen och skanna streckkoden på förpackningen med appen
4. Få pantvärdet (pengar eller kuponger) direkt i mobilen
Fakta/Anslutna varumärken hos Pantapå
Grumme, Yes, Via, Neutral, Seventh generation, Skogaholm, Skincity, HP, Nivea, Björn Axén, Apoteket AB, Capao (säljs i USA) med flera.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.