Ännu ett märke hos Pantapå

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer. | Foto: Pressbild

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer.
Flera stora företag har anslutit sig och visionen är att alla konsumentvaror ska kunna pantas, även om de inte är anslutna till det reguljära pantsystemet.

Nu ansluter sig det svenska skönhetsmärket Idun minerals till Pantapås system och gör därmed sina produkter pantbara.
– Idén grundar sig i att pant är ett mycket verkningsfullt sätt att öka återvinningen på. Medan mindre än 20 procent av alla plastförpackningar kommer till återvinning i Sverige så återvinns över 80 procent av de pantbara förpackningarna, så varför inte sätta ett pantvärde på allt, är resonemanget hos Suwar Mert som grundat Pantapå.

Sverige måste framöver betala över en miljard i straffavgift per år till EU för de plastförpackningar som inte återvinns.
Men via Pantapå finns nu en plattform för den utökade återvinningsgrad Sverige behöver, konstaterar Mert.

– Vi arbetar för att ställa om till ett cirkulärt kretslopp och ta vara på de resurser vi kan genom återvinning. Därför var samarbetet med Pantapå en självklarhet för oss i omställningen, säger Sofia Abdi som är hållbarhetsansvarig hos Idun minerals som nu anslutit sig till Pantapå.
– Vi vill öka kunskapen om återvinning och göra det enkelt för våra kunder att agera hållbart. Vi är nu mitt uppe i ett stort projekt med att byta ut flertalet förpackningar i sortimentet till återvinningsbara eller återvunna sådana och då blir det extra viktigt att dessa verkligen återvinns.

Fakta/Så fungerar det att panta med Pantapå
1. Ladda ned Pantapå-appen (finns på App store och Google play)
2. Hitta närmaste återvinningsstation i kartan eller lägg till din egen station (till exempel miljörum intill flerbostadshus)
3. Ta med förpackningen till stationen och skanna streckkoden på förpackningen med appen
4. Få pantvärdet (pengar eller kuponger) direkt i mobilen
Fakta/Anslutna varumärken hos Pantapå
Grumme, Yes, Via, Neutral, Seventh generation, Skogaholm, Skincity, HP, Nivea, Björn Axén, Apoteket AB, Capao (säljs i USA) med flera.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.