Ännu ett märke hos Pantapå

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer. | Foto: Pressbild
Den världsunika svenska appen Pantapå får nu ytterligare ett företag anslutet, när skönhetsmärket Idun minerals gör sina förpackningar pantbara.

Pantapå är den svenska innovationen och appen som gör att man kan panta alla förpackningar vid vanliga återvinningsstationer.
Flera stora företag har anslutit sig och visionen är att alla konsumentvaror ska kunna pantas, även om de inte är anslutna till det reguljära pantsystemet.

Nu ansluter sig det svenska skönhetsmärket Idun minerals till Pantapås system och gör därmed sina produkter pantbara.
– Idén grundar sig i att pant är ett mycket verkningsfullt sätt att öka återvinningen på. Medan mindre än 20 procent av alla plastförpackningar kommer till återvinning i Sverige så återvinns över 80 procent av de pantbara förpackningarna, så varför inte sätta ett pantvärde på allt, är resonemanget hos Suwar Mert som grundat Pantapå.

Sverige måste framöver betala över en miljard i straffavgift per år till EU för de plastförpackningar som inte återvinns.
Men via Pantapå finns nu en plattform för den utökade återvinningsgrad Sverige behöver, konstaterar Mert.

– Vi arbetar för att ställa om till ett cirkulärt kretslopp och ta vara på de resurser vi kan genom återvinning. Därför var samarbetet med Pantapå en självklarhet för oss i omställningen, säger Sofia Abdi som är hållbarhetsansvarig hos Idun minerals som nu anslutit sig till Pantapå.
– Vi vill öka kunskapen om återvinning och göra det enkelt för våra kunder att agera hållbart. Vi är nu mitt uppe i ett stort projekt med att byta ut flertalet förpackningar i sortimentet till återvinningsbara eller återvunna sådana och då blir det extra viktigt att dessa verkligen återvinns.

Fakta/Så fungerar det att panta med Pantapå
1. Ladda ned Pantapå-appen (finns på App store och Google play)
2. Hitta närmaste återvinningsstation i kartan eller lägg till din egen station (till exempel miljörum intill flerbostadshus)
3. Ta med förpackningen till stationen och skanna streckkoden på förpackningen med appen
4. Få pantvärdet (pengar eller kuponger) direkt i mobilen
Fakta/Anslutna varumärken hos Pantapå
Grumme, Yes, Via, Neutral, Seventh generation, Skogaholm, Skincity, HP, Nivea, Björn Axén, Apoteket AB, Capao (säljs i USA) med flera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil