Ex-Ica-handlare tar över Peckas

Mattias Gemborg är ny vd för Peckas naturodlingar och tror på en lysande framtid för företaget. | Foto: Peckas
Mattias Gemborg, tidigare bland annat Ica-handlare, är den som tar över vd-posten för Peckas naturodlingar och ska ta företaget till nya nivåer.

Mattias Gemborg, 31-årig göteborgare, är den som ska ta jobbet för att som vd föra Peckas naturodlingar vidare mot framgångar som man nu fått skjuta lite framåt i tiden.
Ambitionerna kring lönsamhet för naturodlingarna har fått flyttas fram av olika skälet men dit ska man så småningom nå under Gemborgs ledning.

Mattias Gemborg har en omfattande bakgrund inom handeln, av olika slag.
– Jag har drivit eget i många år i ett antal olika branscher. Den röda tråden är att det oftast har haft med livsmedel att göra. Jag har tillsammans med en kollega haft en restaurang sedan 2014 och mellan 2013-2016 var jag Ica-handlare i Göteborgsområdet, berättar han på företagets hemsida.
– Jag har också varit delägare i ett företag som levererade färdiga matkassar när det var relativt nytt. De senaste 4 åren har jag studerat på Chalmers där jag läste industriell ekonomi.

Tanken var att läsa till civilingenjör men när möjligheten på Peckas dök upp var han ”tvungen” att ta den, vilket gör att jag fick nöja mig med en kandidatexamen tills vidare, berättar Gemborg.
Vad lockade dig till just Peckas Naturodlingar?
– Att få vara med och utveckla framtidens livsmedelsproduktion. Världen står inför stora utmaningar när det kommer till att ställa om livsmedelsproduktionen och jag tror väldigt hårt på detta cirkulära system.
– Att nyttja naturens naturliga kretslopp tror jag kommer vara helt nödvändigt för att klara omställningen vi står inför. Utöver det har jag också följt Peckas sedan starten och dessutom salufört tomaterna, vilka jag tycker är bäst på marknaden.

– Jag tror att med min bakgrund inom livsmedels- och restaurangbranschen har en bra förståelse för hur marknaden fungerar och vad som är viktigt både för återförsäljare och konsumenter. Jag har också lång erfarenhet av att bygga effektiva organisationer där alla medarbetares olika erfarenheter och kompetens kommer till sin rätt, säger nye vd:n som menar sig se Peckas potential att bli ”ett stort internationellt företag”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil