Ex-Ica-handlare tar över Peckas

Mattias Gemborg är ny vd för Peckas naturodlingar och tror på en lysande framtid för företaget. | Foto: Peckas
Mattias Gemborg, tidigare bland annat Ica-handlare, är den som tar över vd-posten för Peckas naturodlingar och ska ta företaget till nya nivåer.

Mattias Gemborg, 31-årig göteborgare, är den som ska ta jobbet för att som vd föra Peckas naturodlingar vidare mot framgångar som man nu fått skjuta lite framåt i tiden.
Ambitionerna kring lönsamhet för naturodlingarna har fått flyttas fram av olika skälet men dit ska man så småningom nå under Gemborgs ledning.

Mattias Gemborg har en omfattande bakgrund inom handeln, av olika slag.
– Jag har drivit eget i många år i ett antal olika branscher. Den röda tråden är att det oftast har haft med livsmedel att göra. Jag har tillsammans med en kollega haft en restaurang sedan 2014 och mellan 2013-2016 var jag Ica-handlare i Göteborgsområdet, berättar han på företagets hemsida.
– Jag har också varit delägare i ett företag som levererade färdiga matkassar när det var relativt nytt. De senaste 4 åren har jag studerat på Chalmers där jag läste industriell ekonomi.

Tanken var att läsa till civilingenjör men när möjligheten på Peckas dök upp var han ”tvungen” att ta den, vilket gör att jag fick nöja mig med en kandidatexamen tills vidare, berättar Gemborg.
Vad lockade dig till just Peckas Naturodlingar?
– Att få vara med och utveckla framtidens livsmedelsproduktion. Världen står inför stora utmaningar när det kommer till att ställa om livsmedelsproduktionen och jag tror väldigt hårt på detta cirkulära system.
– Att nyttja naturens naturliga kretslopp tror jag kommer vara helt nödvändigt för att klara omställningen vi står inför. Utöver det har jag också följt Peckas sedan starten och dessutom salufört tomaterna, vilka jag tycker är bäst på marknaden.

– Jag tror att med min bakgrund inom livsmedels- och restaurangbranschen har en bra förståelse för hur marknaden fungerar och vad som är viktigt både för återförsäljare och konsumenter. Jag har också lång erfarenhet av att bygga effektiva organisationer där alla medarbetares olika erfarenheter och kompetens kommer till sin rätt, säger nye vd:n som menar sig se Peckas potential att bli ”ett stort internationellt företag”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil