Nu är Lidls Visbybutik korad till Årets bygge

Nu är Lidls Visbybutik korad till Årets bygge
Storslam för Lidl när Visby-butiken vinnare titeln ”Årets bygge”. Foto: Pressbild Lidl
När tidningen Byggindustrin under torsdagen digitalt delade ut titlar blev Lidls Visby-butik korad till ”Årets bygge” i kategorin industri/butik.

När tidningen Byggindustrin under torsdagen digitalt delade ut titlar blev Lidls Visby-butik korad till ”Årets bygge” i kategorin industri/butik.

Vid tidningen Byggindustrins digitala gala under torsdagen kammade alltsål Lidls Visby-butik hem titeln ”Årets bygge” i kategorin industri/butik.
Samtidigt tog koncernen, för just Visby-butiken, under veckan emot den första plaketten för det nya certifieringssystemet NollCO2 för klimatneutrala byggnader som utvecklats av Sweden Green Building Council (SGBC) tillsammans med Lidl självt.

– Det som bara för några år sedan var en avlägsen vision är nu omsatt i praktiken, och att få ta emot utmärkelsen Årets bygge är oerhört kul och ett kvitto på det hårda arbete som lagts ner de senaste åren, konstaterar Mattias Tas som är hållbarhetsansvarig för fastigheterna inom Lidl Sverige.
– Jag är väldigt stolt över att vara en del av det fantastiska team som genomfört vad som är en milstolpe i modern tid inom bygg- och fastighetsbranschen i Sverige. Vi hoppas kunna inspirera fler att våga göra liknande satsningar, tillägger han.

Fakta/Lidl Visby
Butiken i Visby tar hållbart byggande till en ny, högre nivå. Butiken är byggd helt i trä och uppfyller som första byggnad miljöcertifieringen NollCO2 enligt Sweden Green Building Council (SGBC) samt som första byggnad Breeam-Se med betygsnivån Excellent.
Den har utrustats med 780 kvm solceller på taket, som förser butiken med förnyelsebar el. Dessutom är byggnadens tak försett med drygt 282 kvm gröna takytor, där det växer sedum, gräs och örter.
På tomten finns två ekozoner och planteringsytor på cirka 1 450 kvm som bidrar till biologisk mångfald. (ur Lidls pressrelease)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil