Savolax lanserar med ny varumärkesidentitet

Savolax lanserar med ny varumärkesidentitet
Så ser det ut när Savolax lanserar nytt i dagligvaruhandeln. Foto: Pressbild Savolax
Savolax vill fördubbla sin omsättning och lanserar nu sina produkter i dagligvaruhandeln som ett led i arbetet mot att nå det målet.

Savolax vill fördubbla sin omsättning och lanserar nu sina produkter i dagligvaruhandeln som ett led i arbetet mot att nå det målet.

Det är med en ny varumärkesidentitet och en lika ny förpackningsdesign som nu Savolax lanserar sig i dagligvaruhandeln.
För ett drygt år sedan satte Savolax målet att ”inom närtid” fördubbla sin omsättning från 40 miljoner kronor och lanseringen nu är en del i det.
– Många konsumenter kanske inte vet om att det är en enorm skillnad på lax och lax, och vi vill att fler ska få uppleva det, säger Savolax vd Anna Martinsson.

I samband med sin butikslansering har Savolax tagit ett grepp kring design av såväl förpackningar som hemsida och sociala medier, med hjälp av kommunikationsbyrån The Bond.
– Handlarna har fullkomligt avgudat våra nya förpackningar. Det känns bra att vår premiumprodukt nu fått en design som når samma höga nivå, anser Anna Martinsson.

Butikslanseringen påbörjades under vecka 10 och pågår löpande i ett flertal Ica-butiker i Storgöteborg, skriver Savolax som tillägger att planerna på vidare expansion i andra delar i landet är i full gång.

Fakta/Savolax
Savolax Eurofish AB är ett fiskrökeri som tar färsk och frisimmande lax från norska Bömlo och förädlar den till en premiumprodukt med hjälp av en unik rökmetod, kvalitativa råvaror och ett noggrant hantverk. Bolaget grundades 1993 och leds av Anna Martinsson, med företagsbyggaren Sjöson som majoritetsägare. Bolaget omsätter 40 miljoner kr (2019) och har 12 anställda. Bolagets verksamhet bedrivs från Fiskhamnen i Göteborg. (Källa: Savolax)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil