Fem nya Matmissionen- butiker öppnar 2023

Foto Pressbild
Matmissionen expanderar. Under 2023 kommer fem nya sociala matbutiker öppna och efter det har Matmissionen hela 13 butiker.

Under 2023 öppnar fem nya sociala matbutiker i Sverige när Matmissionen expanderar. 
Bakom initiativet står Stockholms stadsmission tillsammans med Svensk dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers förbund som under 2022 öppnade tre butiker i Stockholms-området.

Den gemensamma målsättningen är att bekämpa matfattigdom och halvera matsvinnet i livsmedelskedjan.
Idag finns totalt 8 Matmissionen-butiker, som under nästa år ska bli 13 butiker.

Den gemensamma satsningen är ett led i dagligvarubranschens arbete för att på sikt halvera matsvinnet i hela livsmedelskedjan. 
Målsättningen är att engagera fler leverantörer för att kunna donera större volymer livsmedel och produkter för att på så sätt reducera matfattigdom och skapa nya tillfällen till anställning och arbetsintegration. 

Med fem nya butiker räknar Matmissionen med att kunna hantera ytterligare upp till 5 000 ton produkter per år och ge 15 000 personer möjlighet att handla mat till ett billigare pris. 
Matmissionens ambition är att kunna fortsätta expandera och på sikt även etablera butiker utanför storstadsregionerna.

– Vi är otroligt glada över att samarbetet nu växlar upp. Det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bekämpa matfattigdomen i Sverige. Vi har sett kraftigt ökande behov under året och ser fram emot att kunna möta detta med en fortsatt expansion, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen, Stockholms stadsmission.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil