Var fjärde slarvar med solskydd

I en ny undersökning från Apotek hjärtat visar det sig att bara tre av fyra använder solskydd. | Foto av Sergei Tolmachev
Var fjärde svensk slarvar med solskyddet på stranden. Åtminstone var fjärde av de svarande i en ny undersökning Ica-ägda Apotek hjärtat presenterar.

Bad, sommar och sol…skydd.
Många svenskar är medvetna om att det är viktigt att smörja in sig, speciellt i situationer där man exponeras mycket för solen, skriver Apotek hjärtat när man presenterar en ny Sifo-undersökning man låtit göra.
Dock är det så att drygt var fjärde av de svarande slarvar med solskyddet och att tre av fem svarande sparar sina solskyddsprodukter för länge.
Var fjärde svarar att de sällan eller aldrig använder solskydd när de är på stranden.

– Självklart ska vi ta tillvara på den sommarsol vi får här i Sverige, men det är viktigt att ha respekt för solen och att skydda sig ordentligt. Att smörja in sig ger ett bra grundskydd, men när solen är som starkast mellan klockan 11 och 15, bör man spendera tid i skuggan, säger Annika Svedberg, chefsapotekare hos Apotek hjärtat.

– Utöver att vara noga med att använda solskydd bör man också tänka på hur man hanterar och förvarar produkterna. De flesta solskydd är märkta med ett års hållbarhet, längre än så bör de inte användas. Ska man spara öppnade förpackningar bör de förvaras mörkt och torrt, och inte i kylskåp som många tror, säger Svedberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil