Var fjärde slarvar med solskydd

I en ny undersökning från Apotek hjärtat visar det sig att bara tre av fyra använder solskydd. | Foto av Sergei Tolmachev
Var fjärde svensk slarvar med solskyddet på stranden. Åtminstone var fjärde av de svarande i en ny undersökning Ica-ägda Apotek hjärtat presenterar.

Bad, sommar och sol…skydd.
Många svenskar är medvetna om att det är viktigt att smörja in sig, speciellt i situationer där man exponeras mycket för solen, skriver Apotek hjärtat när man presenterar en ny Sifo-undersökning man låtit göra.
Dock är det så att drygt var fjärde av de svarande slarvar med solskyddet och att tre av fem svarande sparar sina solskyddsprodukter för länge.
Var fjärde svarar att de sällan eller aldrig använder solskydd när de är på stranden.

– Självklart ska vi ta tillvara på den sommarsol vi får här i Sverige, men det är viktigt att ha respekt för solen och att skydda sig ordentligt. Att smörja in sig ger ett bra grundskydd, men när solen är som starkast mellan klockan 11 och 15, bör man spendera tid i skuggan, säger Annika Svedberg, chefsapotekare hos Apotek hjärtat.

– Utöver att vara noga med att använda solskydd bör man också tänka på hur man hanterar och förvarar produkterna. De flesta solskydd är märkta med ett års hållbarhet, längre än så bör de inte användas. Ska man spara öppnade förpackningar bör de förvaras mörkt och torrt, och inte i kylskåp som många tror, säger Svedberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil