Årets rätt är skapad av Ludwig Tjörnemo

Årets rätt är skapad av Ludwig Tjörnemo
Så ser årets rätt 2021 ut – ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker. Foto: Pressbild Arla
Årets rätt 2021 är skapad av Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo. Rätten? Det är en ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker.

Årets rätt 2021 är skapad av Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo. Rätten? Det är en ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker.

Årets rätt ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året, skriver Arla i en pressrelease om eventet.
Årets rätt skapas alltid av regerande svenske mästaren i professionell matlagning – Årets kock. I år är det ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker, en svensk tolkning av en poké bowl, skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets kock 2020.

– Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt både hemma i köken och på restaurangerna, säger Ludwig Tjörnemo.
Vill du själv ta ställning till den tanken hittar du receptet här.

Fakta/Ludwig Tjörnemo
Ludwig Tjörnemo vann Årets kock-finalen 2020. Ludwig är född 1991 och har jobbat på flera stjärnkrogar världen över. Han har tävlat en hel del under åren och kom 2018 på tredje plats i Årets kock. Mellan 2014–2018 tävlade han i Svenska juniorkocklandslaget och sedan början av 2019 i Svenska kocklandslaget. När Ludwig var 13 år fick han följa med sin svåger till hans jobb in i restaurangköket. Där blev det prao och sedermera ett sommarjobb och sen var Ludwig fast för den intensiva pulsen och den fartfyllda vardagen. (Källa Arla)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil