Årets rätt är skapad av Ludwig Tjörnemo

Årets rätt är skapad av Ludwig Tjörnemo
Så ser årets rätt 2021 ut – ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker. Foto: Pressbild Arla
Årets rätt 2021 är skapad av Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo. Rätten? Det är en ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker.

Årets rätt 2021 är skapad av Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo. Rätten? Det är en ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker.

Årets rätt ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året, skriver Arla i en pressrelease om eventet.
Årets rätt skapas alltid av regerande svenske mästaren i professionell matlagning – Årets kock. I år är det ”Swedish bowl” med kyckling och rostade grönsaker, en svensk tolkning av en poké bowl, skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets kock 2020.

– Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt både hemma i köken och på restaurangerna, säger Ludwig Tjörnemo.
Vill du själv ta ställning till den tanken hittar du receptet här.

Fakta/Ludwig Tjörnemo
Ludwig Tjörnemo vann Årets kock-finalen 2020. Ludwig är född 1991 och har jobbat på flera stjärnkrogar världen över. Han har tävlat en hel del under åren och kom 2018 på tredje plats i Årets kock. Mellan 2014–2018 tävlade han i Svenska juniorkocklandslaget och sedan början av 2019 i Svenska kocklandslaget. När Ludwig var 13 år fick han följa med sin svåger till hans jobb in i restaurangköket. Där blev det prao och sedermera ett sommarjobb och sen var Ludwig fast för den intensiva pulsen och den fartfyllda vardagen. (Källa Arla)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil