Stockholm förlorare när turismen vaknar

Stockholm förlorare när turismen vaknar
Foto: Mostphotos
Turism- och besöksnäringen är igång igen men Stockholm och dess handel är så här långt en förlorare när det gäller att få snurr på hjulen igen.

Turism- och besöksnäringen är igång igen men Stockholm och dess handel är så här långt en förlorare när det gäller att få snurr på hjulen igen.

Sommaren bjuder på fantastiskt väder, coronavaccinationerna omfattar alltfler och resebranschen är igång igen efter pandemins värsta läge.
Dock rapporterar analytiker att Stockholm så här långt inte är någon återuppstånden vinnare i sammanhanget, enligt svd.se.

Ossian Stiernstrand, analytikerhos turismbolaget Göteborg & co, säger där att återhämtningen så här långt främst gäller natur- och kustnära turistmål men att turismen till större städer, evenemang, konserter och nöjesparker fortfarande är begränsad.

Stiernstrand konstaterar också att Stockholm så här långt inte haft så mycket glädje av återhämtningen.
– Med den största flygplatsen så lider Stockholm mest av att internationellt resande är så hämmat. Turismen är också tre gånger så stor i Stockholm som i Göteborg. Så när något stort händer är det antingen Stockholm som tjänar bäst eller förlorar mest, säger analytikern.

Samtidigt konstaterar STF:s generalsekreterare Maria Ros Hjelm hos svd.se att det nu tar fart med bokningar och beläggningar i turistboenden i Stockholm.
– Vi ser hur det börjar bokas på och i Stockholm är våra medlemmar nu uppe i en beläggning på 75 procent. Men jag är helt övertygad om att tendensen att söka sig till det mer naturnära och småskaliga kommer att hålla i sig även framåt, summerar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil