Stockholm förlorare när turismen vaknar

Stockholm förlorare när turismen vaknar
Foto: Mostphotos
Turism- och besöksnäringen är igång igen men Stockholm och dess handel är så här långt en förlorare när det gäller att få snurr på hjulen igen.

Turism- och besöksnäringen är igång igen men Stockholm och dess handel är så här långt en förlorare när det gäller att få snurr på hjulen igen.

Sommaren bjuder på fantastiskt väder, coronavaccinationerna omfattar alltfler och resebranschen är igång igen efter pandemins värsta läge.
Dock rapporterar analytiker att Stockholm så här långt inte är någon återuppstånden vinnare i sammanhanget, enligt svd.se.

Ossian Stiernstrand, analytikerhos turismbolaget Göteborg & co, säger där att återhämtningen så här långt främst gäller natur- och kustnära turistmål men att turismen till större städer, evenemang, konserter och nöjesparker fortfarande är begränsad.

Stiernstrand konstaterar också att Stockholm så här långt inte haft så mycket glädje av återhämtningen.
– Med den största flygplatsen så lider Stockholm mest av att internationellt resande är så hämmat. Turismen är också tre gånger så stor i Stockholm som i Göteborg. Så när något stort händer är det antingen Stockholm som tjänar bäst eller förlorar mest, säger analytikern.

Samtidigt konstaterar STF:s generalsekreterare Maria Ros Hjelm hos svd.se att det nu tar fart med bokningar och beläggningar i turistboenden i Stockholm.
– Vi ser hur det börjar bokas på och i Stockholm är våra medlemmar nu uppe i en beläggning på 75 procent. Men jag är helt övertygad om att tendensen att söka sig till det mer naturnära och småskaliga kommer att hålla i sig även framåt, summerar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil