Firar milstolpe på den tyska marknaden

David von Laskowski, VD och koncernchef för Picadeli och Greenfood | Foto Pressbild
Picadeli, en pionjär inom salladsbarer, fortsätter sin imponerande expansion i Europa och når nu en betydande milstolpe med 250 etablerade salladsbarer i Tyskland. Denna framgång markerar en viktig utveckling för företaget, som är en del av Greenfood-koncernen.

David von Laskowski, VD och koncernchef för Picadeli och Greenfood, ser Tyskland som en marknad med enorm potential. Han säger:
– Tyskland innebär en enorm potential. Det är inte bara en av världens största ekonomier, det är också Europas folkrikaste land. Dessutom är tyskarna medvetna konsumenter som prioriterar hälsa och hållbarhet vilket linjerar perfekt med vårt salladskoncept.
Greenfood, som omsatte 5,7 miljarder SEK 2023, har positionerat sig som en av Europas största livsmedelskoncerner med fokus på hälsosam och hållbar mat. Picadeli har sedan lanseringen på den tyska marknaden 2018, efter en initial expansion i västra Tyskland och en paus under Covid-19-pandemin, snabbt återhämtat sig och etablerat sig i nästan alla större tyska städer. Enligt en undersökning från Picadeli äter nästan hälften av tyskarna sallad 1-3 gånger i veckan, och hälften oroar sig för hur maten påverkar deras hälsa. Detta visar på en stark medvetenhet om hälsosamma kostvanor bland tyska konsumenter, något som Anders Klinge, VD för Picadeli Tyskland, noterar:
– Konsumenter uppskattar salladsbaren eftersom vi erbjuder god och hälsosam mat till ett rimligt pris. Vi serverar inte bara traditionell sallad utan fokuserar också på växtbaserade alternativ och moderna, trendiga blandningar.

Innovativ teknik och effektivitet
En av de stora fördelarna med Picadelis koncept är den avancerade teknologin som minskar arbetsbördan för butikspersonalen. Traditionella salladsbarer kräver ofta 50-60 timmars arbete per vecka, medan Picadelis digitaliserade och automatiserade system minskar denna tid till cirka 15 timmar. Dessutom möjliggör AI-baserade system att analysera konsumtionsmönster, vilket minskar matsvinn och anpassar utbudet efter lokala smaker.

David von Laskowski förklarar:
– Vår avancerade teknik möjliggör en snabb och effektiv uppskalning av vårt koncept, samtidigt som det skapar en stark marginal till våra kunder. Det är båda anledningar till att vi har nått 250 salladsbarer i Tyskland och över 2000 i Europa och USA.

Picadelis framgång på den tyska marknaden är ett tydligt tecken på företagets förmåga att anpassa sig till lokala preferenser och leverera en produkt som möter konsumenternas krav på hälsa och hållbarhet. Med denna fortsatta expansion befäster Picadeli sin position som en ledande aktör inom hälsosamma matalternativ i Europa och USA.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil