341 miljoner kr i förlust

Mathem redovisar en förlust för 2019 på 341 miljoner kr vilket är näst intill en fördubbling av förlusten jämfört med 2018 års 182 miljoner kr.

Kinnesviks e-handelssajt värderas enligt Di till 3,1 miljarder kr men har fortfarande lång till lönsamhet, enligt affärstidningen som anger Mathems förlust för 2019 till 341 miljoner kr.
Det är en nästan dubbelt så stor förlust som 2018 då Mathem gick 182 miljoner kr back.

Samtidigt har omsättningen stigit rejält. Redan under fjolåret ökade Mathem sina intäkter med ungefär 15 procent till 1,56 miljarder kr.
Första halvåret 2020 med en kraftig ökning av e-mathandeln i pandemins spår har sedan skruvat upp den takten ytterligare.

Det är i skenet av det stora investeringar har gjorts och de har i sin tur ökat förlusten.
Men företagets ägare – däribland Kinnevik, AMF, Verdane, Clas Ohlson och flera företagare som H&M:s Karl-Johan Persson – tror på förtaget och ägarna fyllde nyligen på Mathems kassa med 495 miljoner kr i nytt kapital.


Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Vi behandlar självklart dina uppgifter enligt GDPR
Läs mer här.

”Stabilt i en turbulent omvärld”

När Ica redovisar kvartal 3 är det under rubriken ”Stabilt i en turbulent omvärld”, översatt till vardagsspråk ”Jodå, det har gått hyfsat trots allt”.

Nu öppnar Lidls nordligaste

Nu öppnar Lidl sin nordligaste butik i Sverige. Den hittar vi i Boden och den är nummer 199 i Lidls maratonlopp mot 200 butiker i Sverige.

Movement skapar storstadskår

En ny säljkår med spännande varumärken ska ta mer plats i storstäderna. Så lanserar Movement sin storstadskår som aktiveras januari 2021.

Hjälper hemlösa katter

Best friend AB driver ett samarbete med Djurskyddet Sverige. Samarbetet, igång sedan början av året, handlar om att hjälpa hemlösa katter i Sverige.

Änglamarkspriset lyfter unga

Änglamarkspriset vill lyfta ungas arbete för en bättre miljö. Nu efterlyser Coop som står bakom priset nomineringar till årets vinnare av stipendiet.

”Överträffar marknaden igen”

Axfood redovisar ett tredje kvartal 2020 som koncernen summerar i att man ”återigen överträffar marknaden samt levererar en förbättrad lönsamhet”.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.