EU diskuterar avgift mot plastavfall

EU diskuterar avgift mot plastavfall
Foto: Mostphotos

EU-länder kan behöva betala avgift för plastavfall som inte återvinns. Detta för att förhindra att man försöker slarva med återvinning på olika sätt.

Det som diskuteras inom EU-kommissionen nu är att införa en avgift på all plast som inte återvinns under kontrollerade och redovisade former.
Man vill ändra reglerna för förpackningsdesign, avfallstransporter och fordon som ska skrotas för att inte plastavfall ska hamna fel.

Ends Europe rapporterar att EU-kommissionen i sammanhanget diskuterar en ny avgift medlemsländerna betalar för varje ton plastavfall som inte återvinns.
Åtgärden ska ge ett ekonomiskt motiv till att öka graden av återvinning, resonerar man.

Diskussionen kom upp sedan EU:s revisionsrätt konstaterat att medlemsländerna brister i rapportering om återvinning vilket man bland annat vill åtgärda med den nya avgiften.
– Jag är ganska säker på att det här kommer att åtgärda bekymret med statistiken, sade Kestutis Sadauskas, chef för grön ekonomi inom EU:s miljödirektorat, då till Ends Daily.

Enligt Ends har det på senare tid påpekats allt mer inom EU-parlamentet att det är viktigt att nya regler inte bara leder till nya förpackningsmaterial utan även till att de totala förpackningsmängderna minskar, något man nu vill sätta press på medlemsländerna att åstadkomma.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.