EU diskuterar avgift mot plastavfall

EU diskuterar avgift mot plastavfall
Foto: Mostphotos

EU-länder kan behöva betala avgift för plastavfall som inte återvinns. Detta för att förhindra att man försöker slarva med återvinning på olika sätt.

Det som diskuteras inom EU-kommissionen nu är att införa en avgift på all plast som inte återvinns under kontrollerade och redovisade former.
Man vill ändra reglerna för förpackningsdesign, avfallstransporter och fordon som ska skrotas för att inte plastavfall ska hamna fel.

Ends Europe rapporterar att EU-kommissionen i sammanhanget diskuterar en ny avgift medlemsländerna betalar för varje ton plastavfall som inte återvinns.
Åtgärden ska ge ett ekonomiskt motiv till att öka graden av återvinning, resonerar man.

Diskussionen kom upp sedan EU:s revisionsrätt konstaterat att medlemsländerna brister i rapportering om återvinning vilket man bland annat vill åtgärda med den nya avgiften.
– Jag är ganska säker på att det här kommer att åtgärda bekymret med statistiken, sade Kestutis Sadauskas, chef för grön ekonomi inom EU:s miljödirektorat, då till Ends Daily.

Enligt Ends har det på senare tid påpekats allt mer inom EU-parlamentet att det är viktigt att nya regler inte bara leder till nya förpackningsmaterial utan även till att de totala förpackningsmängderna minskar, något man nu vill sätta press på medlemsländerna att åstadkomma.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Lidl Sverige utsett till Top employer

Lidl Sverige utsett till Top employer

Europeiska institutet Top employer har utsett Lidl Sverige till “Top employer Sverige”. Certifieringen bygger på en rad krav kring arbetsgivarfrågor.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.