EU diskuterar avgift mot plastavfall

EU diskuterar avgift mot plastavfall
Foto: Mostphotos
EU-länder kan behöva betala avgift för plastavfall som inte återvinns. Detta för att förhindra att man försöker slarva med återvinning på olika sätt.

EU-länder kan behöva betala avgift för plastavfall som inte återvinns. Detta för att förhindra att man försöker slarva med återvinning på olika sätt.

Det som diskuteras inom EU-kommissionen nu är att införa en avgift på all plast som inte återvinns under kontrollerade och redovisade former.
Man vill ändra reglerna för förpackningsdesign, avfallstransporter och fordon som ska skrotas för att inte plastavfall ska hamna fel.

Ends Europe rapporterar att EU-kommissionen i sammanhanget diskuterar en ny avgift medlemsländerna betalar för varje ton plastavfall som inte återvinns.
Åtgärden ska ge ett ekonomiskt motiv till att öka graden av återvinning, resonerar man.

Diskussionen kom upp sedan EU:s revisionsrätt konstaterat att medlemsländerna brister i rapportering om återvinning vilket man bland annat vill åtgärda med den nya avgiften.
– Jag är ganska säker på att det här kommer att åtgärda bekymret med statistiken, sade Kestutis Sadauskas, chef för grön ekonomi inom EU:s miljödirektorat, då till Ends Daily.

Enligt Ends har det på senare tid påpekats allt mer inom EU-parlamentet att det är viktigt att nya regler inte bara leder till nya förpackningsmaterial utan även till att de totala förpackningsmängderna minskar, något man nu vill sätta press på medlemsländerna att åstadkomma.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil