Återkallar produkt efter otillåtet medel

Återkallar produkt efter otillåtet medel
Det är den här produkten Coop återkallar efter att ha upptäckt otillåtet ämne. Foto: Pressbild Coop
Coop återkallar ett parti av Änglamark linfrö efter att ha upptäckt spår av ett otillåtet bekämpningsmedel i den aktuella leveransen.

Coop återkallar ett parti av Änglamark linfrö efter att ha upptäckt spår av ett otillåtet bekämpningsmedel i den aktuella leveransen.

Coop återkallar Änglamark linfrö, 400 gram, med bäst före-datum 25-01-2022. Anledningen är att bekämpningsmedelsrester av ämnet etylenoxid har upptäckts, meddelar Coop i ett pressmeddelande.

Leverantören har informerat Coop om att produkten har konstaterats innehålla rester av bekämpningsmedlet etylenoxid, som är en otillåten substans i livsmedel inom EU.
Som en försiktighetsåtgärd väljer Coop att återkalla samtliga förpackningar med aktuellt bäst före-datum.

Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Rester av bekämpningsmedel ska inte förekomma i Änglamarks produkter, konstaterar företaget

Vid återkallelsen stoppas produkten i kassan och är inte möjlig att köpa. Konsumenter som köpt Änglamark linfrö, 400 gram med ovan bäst-före-datum uppmanas lämna tillbaka produkten, skriver Coop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil