Återkallar produkt efter otillåtet medel

Återkallar produkt efter otillåtet medel
Det är den här produkten Coop återkallar efter att ha upptäckt otillåtet ämne. Foto: Pressbild Coop
Coop återkallar ett parti av Änglamark linfrö efter att ha upptäckt spår av ett otillåtet bekämpningsmedel i den aktuella leveransen.

Coop återkallar ett parti av Änglamark linfrö efter att ha upptäckt spår av ett otillåtet bekämpningsmedel i den aktuella leveransen.

Coop återkallar Änglamark linfrö, 400 gram, med bäst före-datum 25-01-2022. Anledningen är att bekämpningsmedelsrester av ämnet etylenoxid har upptäckts, meddelar Coop i ett pressmeddelande.

Leverantören har informerat Coop om att produkten har konstaterats innehålla rester av bekämpningsmedlet etylenoxid, som är en otillåten substans i livsmedel inom EU.
Som en försiktighetsåtgärd väljer Coop att återkalla samtliga förpackningar med aktuellt bäst före-datum.

Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade. Rester av bekämpningsmedel ska inte förekomma i Änglamarks produkter, konstaterar företaget

Vid återkallelsen stoppas produkten i kassan och är inte möjlig att köpa. Konsumenter som köpt Änglamark linfrö, 400 gram med ovan bäst-före-datum uppmanas lämna tillbaka produkten, skriver Coop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil