Fler e-matsalternativ i skärgården

Under midsommarveckan ökade Mathems skärgårdsleveranser med 32 procent. | Foto av Maria Groth
E-handeln ökar rejält i skärgården och nu kommer fler företag igång med att erbjuda e-handelsleveranser mellan kobbar och skär. Midsommar var starten.

Mathem är pionjär när det gäller e-mathandel i Stockholms skärgård.
Man är igång för sjätte året i rad och kunde under midsommar notera flera nya försäljningsrekord.

Under midsommarveckan ökade Mathems skärgårdsleveranser med 32 procent och man kunde i siffror notera 630 leveranser måndag till torsdag, att jämföra med 477 dylika motsvarande dagar 2019.
Att de flesta beställningar innehöll traditionell midsommarmat (drygt 1,6 ton färskpotatis totalt) är knappast någon överraskning, möjligen att man sålde nästan 900 kilo vattenmelon…

– Efterfrågan på våra skärgårdsleveranser har hittills varit enorm även i år, vilket är roligt eftersom vi har ökat vår kapacitet markant, säger Mathems försäljnings- och marknadsdirektör för privatkunder, Johan Littorin.
– Vi räknar med att Stockholms skärgård kommer att vara en mer populär destination i sommar än vanligt.
Mathems leveranser i skärgården går från Tjöckö i norr och Sandhamn i öster till Björkhagen nära Nynäshamn i söder och man levererar till och med 29 augusti.

Samtidigt har nya företag hittat till e-mathandel för skärgården som i Östergötland där ett nytt samarbete startat mellan Ica-handlarna Rickard Johnson och Ann Nilsson i Smedby och Björn Hammarsköld som driver trafik i Bråvikslinjen men inte kör reguljärtrafik denna sommar.

Tillsammans ska de leverera i skärgården från Gränsö i norr till Gryt i söder och startade i midsommarveckan.
Nu ska man fortsätta samarbetet och leveranserna fram till och med vecka 31 i sommar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil