Arla lanserar nytt koncept kring mat

Arla lanserar nytt koncept kring mat
Arla samlar matmarknadsföring under nytt koncept. Foto: Pressbild Arla
Arla säger hejdå till ”Arla-köket” och skapar nya konceptet ”Arla mat” för att samla sin matrelaterade och receptknutna marknadsföring i nytt format.

Arla säger hejdå till ”Arla-köket” och skapar nya konceptet ”Arla mat” för att samla sin matrelaterade och receptknutna marknadsföring i nytt format.

Under hösten 2021 lanserar Arla det nya konceptet Arla mat och samlar på så vis all matinspiration under samma tak, skriver företaget i en pressrelease.
– Genom att knyta ihop gamla och nya kanaler blir det enklare att hitta och inspireras av goda, hälsosamma och hållbara recept. Konceptet ersätter det 20 år gamla Arlaköket och tar samtidigt klivet in i två nya digitala kanaler, sammanfattar företaget.

– Det ska vara enkelt att äta gott och att kunna välja bra recept och produkter. Genom att samla all matinspiration från Arla i ett koncept under ett namn gör vi det enkelt för matintresserade att hitta oss överallt, oavsett kanal, och ta del av bra, hälsosam och hållbar matinspiration, menar Karin Granlund som är ansvarig för matinspiration hos Arla Sverige.

Arla mat kommer att bli ett helhetskoncept som knyter ihop receptsidorna och matinspirationen på Arla.se med appen, broschyren som finns i matvarubutiker, på Facebook, Instagram och i två nya digitala kanaler.
– Vi vet om att många i målgruppen 18-25 år är matintresserade, och mycket av den mat de lagar är inspirerad av filmer och recept på Tiktok och Pinterest. Två kanaler vi inte tidigare använt oss av. Framöver kommer vi exempelvis på Tiktok att släppa en massa receptfilmer tillsammans med kända influencers, säger Sara Johansson, sociala medier- och influenceransvarig hos Arla Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil