Två stora ekologiska höstsatsningar igång

Två stora ekologiska höstsatsningar igång
Känn lugnet är en ekologisk satsning där hela dagligvarubranschen deltar. Foto: Pressbild
Eko-September och Känn lugnet är två rubriker som handlar om kampanjer för sunda varor och ekologiska livsmedel där branschen deltar på olika sätt.

Eko-September och Känn lugnet är två rubriker som handlar om kampanjer för sunda varor och ekologiska livsmedel där branschen deltar på olika sätt.

Nu drar Eko-September, kampanjen för ekologiska livsmedel, igång för tredje året i rad. Lidl Sverige deltar även i år, nu med extra fokus på ekologiskt frukt och grönt, meddelar man i en pressrelease.
Det är man inte ensam om när engagemanget i höstens kampanjer för ekologiskt enar hela dagligvarubranschen i Sverige.

Eko-September har skapats för att bidra till mer information och ökad kunskap om vinsterna med att välja ekologiskt: mer biologisk mångfald, rent vatten, levande jordar, inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, extra god djuromsorg, mat utan onödiga tillsatser och själva certifieringen – att ekologisk mat är extra kontrollerad, sammanfattar Lidl som deltagare, i en pressrelease.

– Vi är väldigt glada över att få vara en del av Eko-September även i år och hoppas på att fler får upp ögonen för vårt sortiment av ekologiska varor, speciellt inom frukt och grönt. Värt att nämna är att vi erbjuder samma utbud av ekologiska och miljömärkta varor av högsta kvalitet till bästa pris i samtliga av våra 202 butiker, hävdar Bella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör hos Lidl Sverige.

I år är Lidl Sverige, i likhet med dagligvarubranschen i övrigt, även del av kampanjen Känn lugnet som vill lyfta mervärdena med just ekologiska frukter, grönsaker och mejeriprodukter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil