Arlas vd i Kravs styrelse

Patrik Svensson, vd för Arla Sverige, är nu invald i Kravs styrelse. | Foto: Pressbild
Krav har genomfört sin årsstämma och där, bland mycket annat, valt in Arla Sveriges vd Patrik Hansson som ny styrelseledamot efter Ann Freudenthal.

Efter åtta år lämnar nu Ann Freudenthal Kravs styrelse och ersätts där av Arla Sveriges vd Patrik Hansson.
– Världen och planeten behöver ekologisk produktion mer än någonsin, och det finns alla förutsättningar att vända det senaste årets negativa trend när det gäller marknadsandelar för ekologiska livsmedel, säger Patrik Hansson.

Från Kravs sida tror man att organisationen kommer att få stor nytta av Hansson.
– Vi kommer att få stor glädje av Patrik Hanssons breda erfarenhet och kunnande inom livsmedelsbranschen. Hans genuina intresse för hållbarhetsfrågor i kombination med djup kunskap i affärsutveckling kommer vara mycket värdefull för Krav, säger Kravs vd Anita Falkenek.

Patrik Hansson är 52 år och bor med sin familj i Stockholm. Han har jobbat internationellt med konsumentprodukter i mer än 25 år. Till Arla kom han 2011 och fick då ansvaret för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. År 2015 utsågs Patrik Hansson till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien, som under hans ledarskap blev en av Arlas snabbast växande internationella marknader. Sedan snart fyra år tillbaka är han vd för Arla i Sverige.

– När det gäller Krav kommer det att bli viktigt för mig att säkerställa att den ekologiska konsumtionen växer, och att Krav fortsätter att driva utvecklingen mot en ännu mer hållbar värld och planet på ett sätt som engagerar konsumenterna, säger Patrik Hansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil