Arlas vd i Kravs styrelse

Patrik Svensson, vd för Arla Sverige, är nu invald i Kravs styrelse. | Foto: Pressbild
Krav har genomfört sin årsstämma och där, bland mycket annat, valt in Arla Sveriges vd Patrik Hansson som ny styrelseledamot efter Ann Freudenthal.

Efter åtta år lämnar nu Ann Freudenthal Kravs styrelse och ersätts där av Arla Sveriges vd Patrik Hansson.
– Världen och planeten behöver ekologisk produktion mer än någonsin, och det finns alla förutsättningar att vända det senaste årets negativa trend när det gäller marknadsandelar för ekologiska livsmedel, säger Patrik Hansson.

Från Kravs sida tror man att organisationen kommer att få stor nytta av Hansson.
– Vi kommer att få stor glädje av Patrik Hanssons breda erfarenhet och kunnande inom livsmedelsbranschen. Hans genuina intresse för hållbarhetsfrågor i kombination med djup kunskap i affärsutveckling kommer vara mycket värdefull för Krav, säger Kravs vd Anita Falkenek.

Patrik Hansson är 52 år och bor med sin familj i Stockholm. Han har jobbat internationellt med konsumentprodukter i mer än 25 år. Till Arla kom han 2011 och fick då ansvaret för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. År 2015 utsågs Patrik Hansson till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien, som under hans ledarskap blev en av Arlas snabbast växande internationella marknader. Sedan snart fyra år tillbaka är han vd för Arla i Sverige.

– När det gäller Krav kommer det att bli viktigt för mig att säkerställa att den ekologiska konsumtionen växer, och att Krav fortsätter att driva utvecklingen mot en ännu mer hållbar värld och planet på ett sätt som engagerar konsumenterna, säger Patrik Hansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil