Arlas vd i Kravs styrelse

Patrik Svensson, vd för Arla Sverige, är nu invald i Kravs styrelse. | Foto: Pressbild
Krav har genomfört sin årsstämma och där, bland mycket annat, valt in Arla Sveriges vd Patrik Hansson som ny styrelseledamot efter Ann Freudenthal.

Efter åtta år lämnar nu Ann Freudenthal Kravs styrelse och ersätts där av Arla Sveriges vd Patrik Hansson.
– Världen och planeten behöver ekologisk produktion mer än någonsin, och det finns alla förutsättningar att vända det senaste årets negativa trend när det gäller marknadsandelar för ekologiska livsmedel, säger Patrik Hansson.

Från Kravs sida tror man att organisationen kommer att få stor nytta av Hansson.
– Vi kommer att få stor glädje av Patrik Hanssons breda erfarenhet och kunnande inom livsmedelsbranschen. Hans genuina intresse för hållbarhetsfrågor i kombination med djup kunskap i affärsutveckling kommer vara mycket värdefull för Krav, säger Kravs vd Anita Falkenek.

Patrik Hansson är 52 år och bor med sin familj i Stockholm. Han har jobbat internationellt med konsumentprodukter i mer än 25 år. Till Arla kom han 2011 och fick då ansvaret för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. År 2015 utsågs Patrik Hansson till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien, som under hans ledarskap blev en av Arlas snabbast växande internationella marknader. Sedan snart fyra år tillbaka är han vd för Arla i Sverige.

– När det gäller Krav kommer det att bli viktigt för mig att säkerställa att den ekologiska konsumtionen växer, och att Krav fortsätter att driva utvecklingen mot en ännu mer hållbar värld och planet på ett sätt som engagerar konsumenterna, säger Patrik Hansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil