”Populära glasspinnar tillverkas utomlands”

”Populära glasspinnar tillverkas utomlands”
Foto: Sia Glass / Lasse Åkerström
Flera av de i Sverige mest populära glassarna tillverkas utomlands skriver Sia-glass i en rapport där man granskat de tre stora företagen i branschen.

Flera av de i Sverige mest populära glassarna tillverkas utomlands skriver Sia-glass i en rapport där man granskat de tre stora företagen i branschen.

Sia-glass lanserar en rapport som innehåller en kartläggning av var landets tre stora glassföretag tillverkar sina pinnar och strutar.
Flera av de mest populära glassarna tillverkas utomlands, påpekar företaget.
– Vi vill väcka intresse för frågan, för oss är det viktigt att minska klimatpåverkan genom färre transporter, säger Stefan Carlsson som är vd för Sia-glass.

I ”Glassrapporten – hur svensk är egentligen svensk glass?” har Sia-glass kartlagt de tre största företagen i branschen – Sia-glass, GB glace och Triumfglass – utifrån var respektive företags tio mest sålda pinnar och strutar tillverkas.
– Kartläggningen visar att GB glace och Triumfglass tillverkar ett flertal av sina bästsäljare utanför landets gränser, vilket innebär att de transporteras till Sverige via lastbil. På Sia-glass görs samtliga pinnar och strutar i halländska Slöinge, skriver företaget i en pressrelease.

– Visst är vi part i målet, men vi är inte ute efter att peka finger, snarare skulle vi vilja säga: det går att tillverka all glass här i Sverige, och på så sätt minska klimatpåverkan genom färre transporter. Det är vårt positiva budskap glassäsongen 2021. Vi vill väcka intresse och sprida kunskap för frågan, säger Sia-glass vd Stefan Carlsson.

För det egna företagets del görs alltså alla glasspinnar och strutar i Slöinge och man påpekar även andra sätt att arbeta med hållbarhet.
– Vi har till exempel helt slutat med egen distribution vilket optimerar flödet tillsammans med andra livsmedelsprodukter. Vi är inte klara på något sätt, detta är ett ständiga pågående förbättringsarbete, säger Stefan Carlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil