”Populära glasspinnar tillverkas utomlands”

”Populära glasspinnar tillverkas utomlands”
Foto: Sia Glass / Lasse Åkerström
Flera av de i Sverige mest populära glassarna tillverkas utomlands skriver Sia-glass i en rapport där man granskat de tre stora företagen i branschen.

Flera av de i Sverige mest populära glassarna tillverkas utomlands skriver Sia-glass i en rapport där man granskat de tre stora företagen i branschen.

Sia-glass lanserar en rapport som innehåller en kartläggning av var landets tre stora glassföretag tillverkar sina pinnar och strutar.
Flera av de mest populära glassarna tillverkas utomlands, påpekar företaget.
– Vi vill väcka intresse för frågan, för oss är det viktigt att minska klimatpåverkan genom färre transporter, säger Stefan Carlsson som är vd för Sia-glass.

I ”Glassrapporten – hur svensk är egentligen svensk glass?” har Sia-glass kartlagt de tre största företagen i branschen – Sia-glass, GB glace och Triumfglass – utifrån var respektive företags tio mest sålda pinnar och strutar tillverkas.
– Kartläggningen visar att GB glace och Triumfglass tillverkar ett flertal av sina bästsäljare utanför landets gränser, vilket innebär att de transporteras till Sverige via lastbil. På Sia-glass görs samtliga pinnar och strutar i halländska Slöinge, skriver företaget i en pressrelease.

– Visst är vi part i målet, men vi är inte ute efter att peka finger, snarare skulle vi vilja säga: det går att tillverka all glass här i Sverige, och på så sätt minska klimatpåverkan genom färre transporter. Det är vårt positiva budskap glassäsongen 2021. Vi vill väcka intresse och sprida kunskap för frågan, säger Sia-glass vd Stefan Carlsson.

För det egna företagets del görs alltså alla glasspinnar och strutar i Slöinge och man påpekar även andra sätt att arbeta med hållbarhet.
– Vi har till exempel helt slutat med egen distribution vilket optimerar flödet tillsammans med andra livsmedelsprodukter. Vi är inte klara på något sätt, detta är ett ständiga pågående förbättringsarbete, säger Stefan Carlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil