Försäljningsvolymen ökade under april

Foto MostPhotos
Efter en lång period av siffror i andra riktningen ökade försäljningsvolymen i detaljhandeln under april månad, rapporterar SCB.

Mörka tal och minskad försäljning är vad vi fått leva med en längre tid men under april 2023 bröts den kurvan – om tillfälligt eller i form av ett trendbrott får vi se. SCB rapporterar att försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade med 2,8 procent i april jämfört med mars 2023.

Dagligvaruhandeln, exklusive Systembolaget, ökade med 1,8 procent och sällanköpshandeln med 2,7 procent.

Jämförelsen med motsvarande månad 2022 är dock inte lika upplyftande. I den jämförelsen minskade detaljhandelns försäljningsvolym med 6,5 procent – dagligvaruhandeln med 4,5 procent och sällanköp med 8,3 procent.

När det gäller omsättning ökade den med 2,6 procent i april jämfört med april 2022, en följd av högre priser. I dagligvaruhandeln steg omsättningen med 9,3 procent och i sällanköp minskade den med 1,6 procent, enligt SCB.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil