Försäljningsvolymen ökade under april

Foto MostPhotos
Efter en lång period av siffror i andra riktningen ökade försäljningsvolymen i detaljhandeln under april månad, rapporterar SCB.

Mörka tal och minskad försäljning är vad vi fått leva med en längre tid men under april 2023 bröts den kurvan – om tillfälligt eller i form av ett trendbrott får vi se. SCB rapporterar att försäljningsvolymen i detaljhandeln ökade med 2,8 procent i april jämfört med mars 2023.

Dagligvaruhandeln, exklusive Systembolaget, ökade med 1,8 procent och sällanköpshandeln med 2,7 procent.

Jämförelsen med motsvarande månad 2022 är dock inte lika upplyftande. I den jämförelsen minskade detaljhandelns försäljningsvolym med 6,5 procent – dagligvaruhandeln med 4,5 procent och sällanköp med 8,3 procent.

När det gäller omsättning ökade den med 2,6 procent i april jämfört med april 2022, en följd av högre priser. I dagligvaruhandeln steg omsättningen med 9,3 procent och i sällanköp minskade den med 1,6 procent, enligt SCB.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil