Nytt krispaket för småföretag

Finansminister Magdalena Andersson har haft en intensiv period nu under Covid-19 epidemin. | Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Regeringen presenterar tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna ett krispaket för att hjälpa svenska småföretag att klara sig under Coronakrisen.

Det paket som regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna presenterade under onsdagen innehåller ett antal åtgärder för att hjälpa svenska småföretag genom Corona-krisen.
Det handlar om exempelvis nedsatta arbetsavgifter, en statlig företagsakut, rabatt för hyreskostnader och uppskjutna momsinbetalningar.

– Vi har haft ett väldigt intensivt arbete för att få fram de här förslagen, sade Magdalena Andersson (s), finansminister under onsdagens pressträff. Under 1 mars till juni 2020 behöver företag bara betala ålderspensionsavgiften av den totala arbetsgivaravgiften. Förslaget gäller upp till 30 anställda och innebär, enligt finansdepartementets beräkningar, en skattelättnad på upp till 5 300 kronor per anställd och månad. 
Kostnaden för skattebetalarna beräknas bli 33 miljarder kr för denna åtgärd.

Till det kommer en statlig företagsakut mot bakgrund av svårigheter att få lån på banken.
Idén i projektet är att staten tar 70 procent av risken när banken lånar ut pengar till företag och banken resterande 30 procent.
Den här åtgärden riktar sig till små- och medelstora företag där varje företag maximalt får låna 75 miljoner kr. Totalt ska åtgärden inrymma en satsning på 100 miljarder kr.

För utsatta branschen väntar också ett förslag om tillfällig rabatt för hyreskostnader och enskilda företag och delägare i handelsbolag ska kunna få tillbaka preliminärskatt betald under 2019, en åtgärd regeringen menar är viktig för många frilansar och kulturarbetare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil