Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nytt krispaket för småföretag

Finansminister Magdalena Andersson har haft en intensiv period nu under Covid-19 epidemin. | Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Regeringen presenterar tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna ett krispaket för att hjälpa svenska småföretag att klara sig under Coronakrisen.

Det paket som regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna presenterade under onsdagen innehåller ett antal åtgärder för att hjälpa svenska småföretag genom Corona-krisen.
Det handlar om exempelvis nedsatta arbetsavgifter, en statlig företagsakut, rabatt för hyreskostnader och uppskjutna momsinbetalningar.

– Vi har haft ett väldigt intensivt arbete för att få fram de här förslagen, sade Magdalena Andersson (s), finansminister under onsdagens pressträff. Under 1 mars till juni 2020 behöver företag bara betala ålderspensionsavgiften av den totala arbetsgivaravgiften. Förslaget gäller upp till 30 anställda och innebär, enligt finansdepartementets beräkningar, en skattelättnad på upp till 5 300 kronor per anställd och månad. 
Kostnaden för skattebetalarna beräknas bli 33 miljarder kr för denna åtgärd.

Till det kommer en statlig företagsakut mot bakgrund av svårigheter att få lån på banken.
Idén i projektet är att staten tar 70 procent av risken när banken lånar ut pengar till företag och banken resterande 30 procent.
Den här åtgärden riktar sig till små- och medelstora företag där varje företag maximalt får låna 75 miljoner kr. Totalt ska åtgärden inrymma en satsning på 100 miljarder kr.

För utsatta branschen väntar också ett förslag om tillfällig rabatt för hyreskostnader och enskilda företag och delägare i handelsbolag ska kunna få tillbaka preliminärskatt betald under 2019, en åtgärd regeringen menar är viktig för många frilansar och kulturarbetare.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.