Stor julmarknad ska avsluta året i Malmö

Stor julmarknad ska avsluta året i Malmö
Här i vackra Malmö ska det bli en julmarknad 2021 när pandemiläget tros bättre. Foto: Pressbild
950 000 kr för att genomföra en julmarknad i centrala Malmö 2021. Det beslutade Malmös politiska ledning om tidigare i veckan och tror på en god jul.

950 000 kr för att genomföra en julmarknad i centrala Malmö 2021. Det beslutade Malmös politiska ledning om tidigare i veckan och tror på en god jul.

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö beslutade i veckan satsa 950 000 kr på genomförandet av julmarknad i centrala Malmö 2021.
Sedan våren 2020 och på grund av corona, har Malmös stadskärna tappat ett stort antal besökare.

Detta har inte minst drabbat många näringsidkare som haft ett svårt år ekonomiskt.
Genom en välkomnande och variationsrik julmarknad 2021 är förhoppningen att fler Malmöbor och besökare ska hitta tillbaka till centrala Malmö.

Julmarknaden planeras att hålla öppen under tredje advent från torsdag till söndag samt från den 16 december ända fram till julafton.
Utställarna kommer hålla hög kvalitet och erbjuda ett utbud som domineras av lokala och regionala hantverk, mat och dryck.

Dessutom planeras ett attraktivt innehåll med aktiviteter för stora och små däribland scenuppträdande under marknaden, skriver man i ett pressmeddelande.
Arrangemanget kommer att ske i samverkan mellan Malmö citysamverkan och Malmö stads förvaltningar.

– Vi bygger en stad där Malmö-borna ska trivas och som även ska locka besökare. Julmarknaden är ett fint exempel på arrangemang som svarar för båda de inriktningarna, som både gynnar invånarna och som hjälper besöksnäringen till ökade intäkter som kan skapa nya arbetstillfällen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande i kommunstyrelsen.

– Många Malmö-bor har en julmarknad på sin önskelista till jul. Efter en lång tids pandemi ser jag framemot att äntligen kunna återuppta alla de värdefulla traditioner vi har i staden, däribland en julmarknad som kommer locka stora och små, Malmöbor och hitresta besökare, säger Roko Kursar (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil