Alla Aqua d’Or-flaskor i återvunnen plast

Alla Aqua d'Or-flaskor i återvunnen plast
Nu är alla Aqua d´Or-flaskor i helt återvunnen plast, berättar Danone. Foto: Pressbild Danone
Alla Aqua d'Or-flaskor är nu i 100 procent återvunnen plast, berättar Danone och Aqua d'Or. Det är en del i satsningen på hållbara alternativ.

Alla Aqua d’Or-flaskor är nu i 100 procent återvunnen plast, berättar Danone och Aqua d’Or. Det är en del i satsningen på hållbara alternativ.

Från maj 2021 är alla Aqua d’Or-produkter som lämnar fabriken buteljerade i 100% återvunnen plast, meddelar företaget.
Aqua d’Or tog första steget i april 2019 då man, som ett av de första varumärkena i Sverige, introducerade en flaska av helt återvunnen plast.

Ambitionen då var att alla Aqua d’Or-flaskor skulle tillverkas av 100% återvunnen plast 2021.
– På många sätt var det en väldigt speciell tid eftersom vi hade nått ett av våra mål. Vi vill ge konsumenter möjligheten att välja mer hållbara alternativ. Detta är den enda riktningen framåt för vår bransch och för oss som företag, säger Aqua d’Ors marknadschef Line Jørgensen.

Med skiftet till enbart 100% återvunnen plast i sina flaskor är Aqua d’Or ett av dryckesföretagen med högst andel återvunnen plast i sin varumärkesportfölj.
Jämfört med 2018, medför detta att Aqua d’Or undviker att sätta minst 142 ton ny plast på marknaden varje år. 
– Arbetet slutar inte här. Vi vill fortsätta att utmana och vara ledande inom hållbarhet och återvinning, avslutar Line Jørgensen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil