Alla Aqua d’Or-flaskor i återvunnen plast

Alla Aqua d'Or-flaskor i återvunnen plast
Nu är alla Aqua d´Or-flaskor i helt återvunnen plast, berättar Danone. Foto: Pressbild Danone
Alla Aqua d'Or-flaskor är nu i 100 procent återvunnen plast, berättar Danone och Aqua d'Or. Det är en del i satsningen på hållbara alternativ.

Alla Aqua d’Or-flaskor är nu i 100 procent återvunnen plast, berättar Danone och Aqua d’Or. Det är en del i satsningen på hållbara alternativ.

Från maj 2021 är alla Aqua d’Or-produkter som lämnar fabriken buteljerade i 100% återvunnen plast, meddelar företaget.
Aqua d’Or tog första steget i april 2019 då man, som ett av de första varumärkena i Sverige, introducerade en flaska av helt återvunnen plast.

Ambitionen då var att alla Aqua d’Or-flaskor skulle tillverkas av 100% återvunnen plast 2021.
– På många sätt var det en väldigt speciell tid eftersom vi hade nått ett av våra mål. Vi vill ge konsumenter möjligheten att välja mer hållbara alternativ. Detta är den enda riktningen framåt för vår bransch och för oss som företag, säger Aqua d’Ors marknadschef Line Jørgensen.

Med skiftet till enbart 100% återvunnen plast i sina flaskor är Aqua d’Or ett av dryckesföretagen med högst andel återvunnen plast i sin varumärkesportfölj.
Jämfört med 2018, medför detta att Aqua d’Or undviker att sätta minst 142 ton ny plast på marknaden varje år. 
– Arbetet slutar inte här. Vi vill fortsätta att utmana och vara ledande inom hållbarhet och återvinning, avslutar Line Jørgensen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil