Varslar 7 500 anställda

Nordic Choices koncernchef Torgeir Silseth | Foto : Pressbild
Hotelljätten Nordic Choice Hotels varslar 7 500 personer i Norden i spåren av Corona-pandemin. Hotellens beläggningsgrad är nu under nivån 10 procent.

I mars månad brukar Nordic Choice Hotels ha en beläggningsgrad på cirka 70 procent. Nu ligger den under tio procent och det beror naturligtvis på Corona-smittan.
Redan den 7 mars flaggade koncernen för kraftiga varslen och nu är de ett faktum.

Nordic Choice-kedjan varslar nu 7 500 personer på hotellgrupperna Comfort, Quality och Clarion.
– Vi ser att det är fullständigt stopp när det gäller nya bokningar för de kommande månaderna, medan antalet avbokningar ökar dag för dag. I en bransch där personalkostnaderna utgör cirka 40 procent av kostnaderna ser vi inget annat sätt än att nedbemanna, säger Nordic Choices koncernchef Torgeir Silseth i ett uttalande.

– Vi har redan varit tvungna att permittera eller säga upp cirka 3000 anställda i Norge och Danmark, och går nu mot att cirka 4500 anställda drabbas i Sverige, konstaterar, koncernchef i Nordic Choice Hotels.
Det rör sig om både uppsägningar och permitteringar och från hotellkoncernen anser man att det permitteringsupplägg riksdagsmajoriteten lagt upp inte räcker för att undvika uppsägningar.

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner. Man har fler än 200 hotell och närmare 17 000 anställda i Norden och Baltikum.
Inom företaget finns kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection samt 34 fristående hotell och Strawberry Living. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil