Varslar 7 500 anställda

Nordic Choices koncernchef Torgeir Silseth | Foto : Pressbild

I mars månad brukar Nordic Choice Hotels ha en beläggningsgrad på cirka 70 procent. Nu ligger den under tio procent och det beror naturligtvis på Corona-smittan.
Redan den 7 mars flaggade koncernen för kraftiga varslen och nu är de ett faktum.

Nordic Choice-kedjan varslar nu 7 500 personer på hotellgrupperna Comfort, Quality och Clarion.
– Vi ser att det är fullständigt stopp när det gäller nya bokningar för de kommande månaderna, medan antalet avbokningar ökar dag för dag. I en bransch där personalkostnaderna utgör cirka 40 procent av kostnaderna ser vi inget annat sätt än att nedbemanna, säger Nordic Choices koncernchef Torgeir Silseth i ett uttalande.

– Vi har redan varit tvungna att permittera eller säga upp cirka 3000 anställda i Norge och Danmark, och går nu mot att cirka 4500 anställda drabbas i Sverige, konstaterar, koncernchef i Nordic Choice Hotels.
Det rör sig om både uppsägningar och permitteringar och från hotellkoncernen anser man att det permitteringsupplägg riksdagsmajoriteten lagt upp inte räcker för att undvika uppsägningar.

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner. Man har fler än 200 hotell och närmare 17 000 anställda i Norden och Baltikum.
Inom företaget finns kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection samt 34 fristående hotell och Strawberry Living. 

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.