Fortsätter satsa trots stora utmaningar

Fortsätter satsa trots stora utmaningar
Mycket på menyn trots ett utmanade år för Martin & Servera. Foto: Pressbild Martin & Servera
Martin & Servera konstaterar om 2020 att man har ett utmanande år bakom sig men ökar satsningen på digitalisering och hållbarhet framöver.

Martin & Servera konstaterar om 2020 att man har ett utmanande år bakom sig men ökar satsningen på digitalisering och hållbarhet framöver.

För Martin & Servera, som är den största leverantören av mat, dryck och non food till restaurangmarknaden i Sverige, var 2020 ett mycket utmanande år, konstaterar man i en pressrelease i anslutning till färska årsberättelsen.
Bolagen i koncernen har trots allt fortsatt sina satsningar inom hållbarhet, digitala tjänster och e-handel, sammanfattar man.

Bland nyheterna för året finns investeringsbeslutet om Sveriges största solpark, Galateas förvärv av Domaine Sweden wines, fortsatt bygge av klimatsmart lager i Norrköping och Grönsakshallen Sorundas investering i ökad produktionskapacitet för att möta behovet av svenska, vegetabiliska proteiner, konstaterar företaget.

– Det har varit ett tufft år. Restaurangbranschen har drabbats hårt och det har fått stora konsekvenser för Martin & Servera-gruppens bolag, menar koncernchefen Liv Forhaug.
– Jag ser ändå tillbaka på året med stolthet över hur vi som organisation, tillsammans med kunder och leverantörer, lyckats förena snabba omställningar med långsiktighet, tillägger hon.

Ekonomiskt tappade Martin & Servera-gruppen på helåret ungefär 20 procent av försäljningen, motsvarande runt 3 miljarder kronor. Det är en siffra som döljer ännu större dramatik.
Försäljningen har varit nere på runt hälften av normal försäljning i vissa perioder – och ännu lägre i segment som hotell- konferens-, rese- och evenemangsverksamheter. Tack vare trygga och långsiktiga ägare har Martin & Servera trots detta kunnat fortsätta med satsningar inom hållbarhet, digitala tjänster och e-handel, kan man ändå konstatera i årsredovisningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil