Fortsätter satsa trots stora utmaningar

Fortsätter satsa trots stora utmaningar
Mycket på menyn trots ett utmanade år för Martin & Servera. Foto: Pressbild Martin & Servera
Martin & Servera konstaterar om 2020 att man har ett utmanande år bakom sig men ökar satsningen på digitalisering och hållbarhet framöver.

Martin & Servera konstaterar om 2020 att man har ett utmanande år bakom sig men ökar satsningen på digitalisering och hållbarhet framöver.

För Martin & Servera, som är den största leverantören av mat, dryck och non food till restaurangmarknaden i Sverige, var 2020 ett mycket utmanande år, konstaterar man i en pressrelease i anslutning till färska årsberättelsen.
Bolagen i koncernen har trots allt fortsatt sina satsningar inom hållbarhet, digitala tjänster och e-handel, sammanfattar man.

Bland nyheterna för året finns investeringsbeslutet om Sveriges största solpark, Galateas förvärv av Domaine Sweden wines, fortsatt bygge av klimatsmart lager i Norrköping och Grönsakshallen Sorundas investering i ökad produktionskapacitet för att möta behovet av svenska, vegetabiliska proteiner, konstaterar företaget.

– Det har varit ett tufft år. Restaurangbranschen har drabbats hårt och det har fått stora konsekvenser för Martin & Servera-gruppens bolag, menar koncernchefen Liv Forhaug.
– Jag ser ändå tillbaka på året med stolthet över hur vi som organisation, tillsammans med kunder och leverantörer, lyckats förena snabba omställningar med långsiktighet, tillägger hon.

Ekonomiskt tappade Martin & Servera-gruppen på helåret ungefär 20 procent av försäljningen, motsvarande runt 3 miljarder kronor. Det är en siffra som döljer ännu större dramatik.
Försäljningen har varit nere på runt hälften av normal försäljning i vissa perioder – och ännu lägre i segment som hotell- konferens-, rese- och evenemangsverksamheter. Tack vare trygga och långsiktiga ägare har Martin & Servera trots detta kunnat fortsätta med satsningar inom hållbarhet, digitala tjänster och e-handel, kan man ändå konstatera i årsredovisningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil