8,1 procent upp för Ica

Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet. | Foto : Jan Kansanen
Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet 2020 som inneburit en ökad nettoomsättning på 8,1 procent och präglats av covid-19.

Ica-gruppen konstaterar i delårsrapporten att nettoomsättningen första kvartalet 2020 uppgått till drygt 30 miljarder kr, 30 366 miljoner kr för att vara exakt. Det är en ökning med 8,1 procent jämfört med första kvartalet 2019 då nettoomsättningen stannade på 28 098 miljoner kr.

Exklusive jämförelsestörande posten var rörelseresultatet första kvartalet 1 310 miljoner kr med 1 125 miljoner kr som jämförelsetal för 2019.
– Koncernens försäljning och rörelseresultat har påverkats av den pågående covid-19-pandemin, konstaterar Ica-gruppen i dagens pressrelease.

Man tillägger att efter kvartalets utgång har Ica fastigheter slutfört köpet av en logistikfastighet i Västerås för netto cirka 1 miljard kr.

 – Vi rapporterar idag ett mycket speciellt kvartal, präglat av en pandemi med en global påverkan ingen av oss har upplevt tidigare. För oss innebar det ett plötsligt och massivt ökat försäljningstryck med bunkring av produkter, som under en period skapade stora utmaningar för hela verksamheten, konstaterar vd Per Strömberg.
– Även om denna mycket intensiva period är över så kommer effekterna av den pågående covid-19-pandemin sannolikt att prägla samhället och vår verksamhet för lång tid framöver, påpekar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil