8,1 procent upp för Ica

Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet. | Foto : Jan Kansanen
Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet 2020 som inneburit en ökad nettoomsättning på 8,1 procent och präglats av covid-19.

Ica-gruppen konstaterar i delårsrapporten att nettoomsättningen första kvartalet 2020 uppgått till drygt 30 miljarder kr, 30 366 miljoner kr för att vara exakt. Det är en ökning med 8,1 procent jämfört med första kvartalet 2019 då nettoomsättningen stannade på 28 098 miljoner kr.

Exklusive jämförelsestörande posten var rörelseresultatet första kvartalet 1 310 miljoner kr med 1 125 miljoner kr som jämförelsetal för 2019.
– Koncernens försäljning och rörelseresultat har påverkats av den pågående covid-19-pandemin, konstaterar Ica-gruppen i dagens pressrelease.

Man tillägger att efter kvartalets utgång har Ica fastigheter slutfört köpet av en logistikfastighet i Västerås för netto cirka 1 miljard kr.

 – Vi rapporterar idag ett mycket speciellt kvartal, präglat av en pandemi med en global påverkan ingen av oss har upplevt tidigare. För oss innebar det ett plötsligt och massivt ökat försäljningstryck med bunkring av produkter, som under en period skapade stora utmaningar för hela verksamheten, konstaterar vd Per Strömberg.
– Även om denna mycket intensiva period är över så kommer effekterna av den pågående covid-19-pandemin sannolikt att prägla samhället och vår verksamhet för lång tid framöver, påpekar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil