Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

8,1 procent upp för Ica

Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet 2020 som inneburit en ökad nettoomsättning på 8,1 procent och präglats av covid-19.
Ica-gruppen redovisar nu sin delårsrapport för första kvartalet. | Foto : Jan Kansanen

Ica-gruppen konstaterar i delårsrapporten att nettoomsättningen första kvartalet 2020 uppgått till drygt 30 miljarder kr, 30 366 miljoner kr för att vara exakt. Det är en ökning med 8,1 procent jämfört med första kvartalet 2019 då nettoomsättningen stannade på 28 098 miljoner kr.

Exklusive jämförelsestörande posten var rörelseresultatet första kvartalet 1 310 miljoner kr med 1 125 miljoner kr som jämförelsetal för 2019.
– Koncernens försäljning och rörelseresultat har påverkats av den pågående covid-19-pandemin, konstaterar Ica-gruppen i dagens pressrelease.

Man tillägger att efter kvartalets utgång har Ica fastigheter slutfört köpet av en logistikfastighet i Västerås för netto cirka 1 miljard kr.

 – Vi rapporterar idag ett mycket speciellt kvartal, präglat av en pandemi med en global påverkan ingen av oss har upplevt tidigare. För oss innebar det ett plötsligt och massivt ökat försäljningstryck med bunkring av produkter, som under en period skapade stora utmaningar för hela verksamheten, konstaterar vd Per Strömberg.
– Även om denna mycket intensiva period är över så kommer effekterna av den pågående covid-19-pandemin sannolikt att prägla samhället och vår verksamhet för lång tid framöver, påpekar han.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.