Halvår i fängelse efter butiksstölder

Halvår i fängelse efter butiksstölder
Foto: Mostphotos
En 30-årig kvinna döms till sex månaders fängelse för stöld och häleri, bland annat efter att ha begått stölder i åtta västsvenska butiker under året.

En 30-årig kvinna döms till sex månaders fängelse för stöld och häleri, bland annat efter att ha begått stölder i åtta västsvenska butiker under året.

27 juni, söndagen i midsommarhelgen, gick en 30-årig kvinna in på Ica Kvantum i Mölndal med en tom kundvagn.
När hon gick ut ur butiken var den desto mer välfylld. Där fanns bland annat oxfilé och kyckling, brödrost, barnmat, blöjor och tvål.

Halvår i fängelse efter butiksstölder
Betalade en vara – gick ut med varor för 10 000 kr. Foto: Polisens förundersökning

I självskanningskassan hade kvinnan betalat för en flaska diskmedel och inget mer, anmärkningsvärt när varorna i kundvagnen tillsammans skulle ha kostat 10 000 kr.
Personalen blev misstänksam och stoppade kvinnan som dock höll upp ett långt kvitto inför personalen.

Det var dock ett annat kvitto varför kvinnan polisanmäldes och dessutom hade bevismaterial i form av en övervakningsfilm emot sig.
Nu har hon – för detta och flera liknande brott – dömts till sex månaders fängelse och skadestånd på totalt 18 700 kronor.

Polisens utredning visade att kvinnan stulit i åtta olika butiker i Falkenberg, Mölndal och Göteborg samt att hon så sent som i december 2020 dömts till fängelse för stöld.
Nu blir domen sex månaders fängelse för stöld och häleri och kvinnan blir kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil