”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Foto MostPhotos
Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

När den internationella dagen mot matsvinn firas vill Findus uppmärksamma att frysta livsmedel kan bidra till att minska matsvinnet hemma utan att tumma på kvalitet, näring och smak, skriver man i en pressrelease.

Statistik från Eurostat visar att det i Norden är hushållen som står för majoriteten av matsvinnet i hela livsmedelskedjan, från jord till bord. I Sverige står hushållen för hela 70 procent av det totala matsvinnet.

För att FN:s globala mål om att halvera matsvinnet till 2030 ska kunna uppnås behöver en förändring komma till stånd både inom livsmedelsbranschen och i hushållen.

– Vi lever och verkar i en tid då varje beslut har en påverkan på framtiden. Det är därför vi på Findus har som mål att halvera matsvinnet i vår verksamhet till 2030. Vi behöver alla göra en insats om minskat matsvinn ska bli verklighet, säger Findus Henrik von Lowzow.

Frysta produkter bidrar till minskat matsvinn i flera led av livsmedelskedjan. En ny livscykelanalys gjord på uppdrag av Nomad Foods visar att djupfrysta produkter i de flesta fall har samma eller lägre koldioxidavtryck än motsvarande icke djupfrysta produkter, vilket drivs av minskat matsvinn.

– Det finns flera fördelar med att välja frysta råvaror och fryst mat. Förutom att frysta produkter kan bidra till minskat matsvinn och är därmed snällare mot plånboken, hjälper frysning att bevara näringsämnen. Djupfrysning är en av de bästa metoderna för att konservera grönsaker och bevara dess näringsämnen, menar Henrik von Lowzow.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil