Män har blivit bättre på hudvård

Män har blivit bättre på hudvård
Det går på ett klick. Typ. Men två av tre ändrar inte hudvård utifrån säsong. Foto: Pressbild Apotek hjärtat
Två av tre ändrar inte hudvård efter säsong. Men vi ägnar mer tid åt hudvård än innan pandemin och männen har ökat hudvården mer än kvinnorna.

Två av tre ändrar inte hudvård efter säsong. Men vi ägnar mer tid åt hudvård än innan pandemin och männen har ökat hudvården mer än kvinnorna.

Apotek hjärtat har låtit Sifo göra en undersökning om vårt förhållande till hudvård och – detta speciella år – hur vi förändrat det utifrån pandemin.

Ett konkret resultat av undersökningen är beskedet att två av tre som svarat inte ändrar sin hudvårdsrutin efter säsong.

Under vinterhalvåret är luften torrare och vi utsätts för kraftiga temperaturväxlingar mellan ett varmt och torrt inomhusklimat och den kyliga vinterluften, konstaterar Apotek hjärtat och skriver att de yttre påfrestningarna varierar beroende på säsong och kräver därför en anpassad hudvård för att fylla de nya behoven.

– Många tror nog att de kan ha samma hudvårdsrutin året om. Men på samma sätt som vi byter ut kläderna i garderoben behöver vi anpassa produkterna i badrumsskåpet för att klara påfrestningarna som huden utsätts för under vintern, säger Apotek hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg.

Mer tid hemma har lett till en ökad försäljning av skönhetsprodukter, skriver Apotek hjärtat och konstaterar att enligt den aktuella undersökningen lägger 16 procent av de svarande mer tid på sin hudvårdsrutin än innan pandemin.

Fler män än kvinnor lägger mer tid än innan, 18 procent av männen jämfört med 15 procent av kvinnorna. Särskilt gäller det äldre män, 65-79 år, där 23 procent lägger mer tid på sin hudvårdsrutin. 

Fakta/Undersökningen i korthet
66 procent svarar att de inte ändrar sin hudvårdsrutin beroende på säsong. 
Fler kvinnor ändrar sin rutin beroende på säsong, 37 procent, jämfört med 20 procent av männen. Unga kvinnor i gruppen 16-29 år är de som förändrar sin hudvårdsrutin beroende på säsong i störst utsträckning (56 procent).
19 procent svarar att de inte har någon hudvårdsrutin.
På frågan om coronapandemin påverkat hudvårdsrutinen svarar 3 procent att de lägger mindre tid, 16 procent lägger mer tid.
18 procent av männen svarar att de lägger mer tid på sin hudvårdsrutin som resultat av coronapandemin. Särskilt äldre män, 65-79 år, där 23 procent menar detta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil