Svenska gårdar deltar i ny klimatdatabas

Svenska gårdar deltar i ny klimatdatabas
Svenska kor och svenska gårdar är med och bygger Arlas klimatdatabas. Foto: Pressbild Arla
Ett antal svenska gårdar, bland annat i Gävleborg och på Gotland, är med när Arla skapar en ny klimatdatabas på internationell nivå i nytt initiativ.

Ett antal svenska gårdar, bland annat i Gävleborg och på Gotland, är med när Arla skapar en ny klimatdatabas på internationell nivå i nytt initiativ.

Arlas klimatberäkningsprogram är ett av de största klimatinitiativen på mjölkgårdar i världen, skriver Arla i en pressrelease.
Data från klimatberäkningarna, som har genomförts i sju länder och verifierats av externa rådgivare, har samlats i en databas som ger en unik möjlighet till att utforma träffsäkra åtgärder.

De första resultaten bekräftar att Arlabönderna redan är bland de mest klimateffektiva mjölkbönderna i världen, skriver Arla som tillägger att det här också ger Arla-bönderna verktyg för att ytterligare minska utsläppen av växthusgaser på sina gårdar.

Klimatavtrycket för mjölk har minskat med 22 procent sedan 1990. Klimatberäkningarna ger Arla möjlighet att fortsätta det arbetet och öka takten ytterligare.
Totalt har 7 986 gårdar i sju europeiska länder genomfört en klimatberäkning med Arlas vetenskapligt utvecklade verktyg, redovisar mejerijätten.

– Vi har gjort en storsatsning på att utveckla och implementera en robust modell för att mäta klimatpåverkan på en mjölkgård. Det finns ett enormt värde i detta för oss alla, säger Jan Toft Nørgaard, mjölkbonde och styrelseordförande för Arla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil