Svenska gårdar deltar i ny klimatdatabas

Svenska gårdar deltar i ny klimatdatabas
Svenska kor och svenska gårdar är med och bygger Arlas klimatdatabas. Foto: Pressbild Arla
Ett antal svenska gårdar, bland annat i Gävleborg och på Gotland, är med när Arla skapar en ny klimatdatabas på internationell nivå i nytt initiativ.

Ett antal svenska gårdar, bland annat i Gävleborg och på Gotland, är med när Arla skapar en ny klimatdatabas på internationell nivå i nytt initiativ.

Arlas klimatberäkningsprogram är ett av de största klimatinitiativen på mjölkgårdar i världen, skriver Arla i en pressrelease.
Data från klimatberäkningarna, som har genomförts i sju länder och verifierats av externa rådgivare, har samlats i en databas som ger en unik möjlighet till att utforma träffsäkra åtgärder.

De första resultaten bekräftar att Arlabönderna redan är bland de mest klimateffektiva mjölkbönderna i världen, skriver Arla som tillägger att det här också ger Arla-bönderna verktyg för att ytterligare minska utsläppen av växthusgaser på sina gårdar.

Klimatavtrycket för mjölk har minskat med 22 procent sedan 1990. Klimatberäkningarna ger Arla möjlighet att fortsätta det arbetet och öka takten ytterligare.
Totalt har 7 986 gårdar i sju europeiska länder genomfört en klimatberäkning med Arlas vetenskapligt utvecklade verktyg, redovisar mejerijätten.

– Vi har gjort en storsatsning på att utveckla och implementera en robust modell för att mäta klimatpåverkan på en mjölkgård. Det finns ett enormt värde i detta för oss alla, säger Jan Toft Nørgaard, mjölkbonde och styrelseordförande för Arla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil