Vill ha stöd och tydligare regler

Vill ha stöd och tydligare regler
Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef. Foto: PMAGI AB
De nya restriktionerna utifrån coronapandemin slår hårt mot handelns företag, anser Svensk handel och man efterlyser mer precisa regler och mer stöd.

De nya restriktionerna utifrån coronapandemin slår hårt mot handelns företag, anser Svensk handel och man efterlyser mer precisa regler och mer stöd.

De nya maxtaken slår fast att vi inte får vara fler än åtta personer i samlingar – men gälle rinte för butiker, gym och köpcentrum.

Ändå slår de hårt mot handelsföretaget, menar Svensk handel.

Orsaken till det är att alla uppmanas att hålla sig hemma mer och att handeln trivs och utvecklas sämre i ett samhälle där människor inte får röra sig fritt.

Samtidigt påpekar Svensk handel att man har respekt för myndigheterna och de beslut de tar för att stoppa ökningen i smittspridningen.

Samtidigt behövs ett utökat stöd från regeringen om butiker och handel ska klara sig, menar man.

– Om man anser att dessa omfattande restriktioner behövs för att stoppa smittspridningen, så menar vi att det finns ett alarmerande behov av att ge företag stödåtgärder, det är helt avgörande för att företagen ska ha en chans att överleva, säger Svensk handels presschef Hans Tjernström Carraro till DN.

På svd.se utvecklar Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef, resonemanget;

– För varje inskränkning i möjligheten att bedriva handel krävs det olika typer av stöd, om vi inte är beredda att betala priset i form av konkurser och att folk förlorar jobben.

– Handeln behöver likviditetsstöd och man behöver det nu. Det duger inte att prata om det nu och fatta beslut på andra sidan årsskiftet, för krisen är här och nu för våra medlemmar, sammanfattar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil