Vill ha stöd och tydligare regler

Vill ha stöd och tydligare regler
Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef. Foto: PMAGI AB

De nya restriktionerna utifrån coronapandemin slår hårt mot handelns företag, anser Svensk handel och man efterlyser mer precisa regler och mer stöd.

De nya maxtaken slår fast att vi inte får vara fler än åtta personer i samlingar – men gälle rinte för butiker, gym och köpcentrum.

Ändå slår de hårt mot handelsföretaget, menar Svensk handel.

Orsaken till det är att alla uppmanas att hålla sig hemma mer och att handeln trivs och utvecklas sämre i ett samhälle där människor inte får röra sig fritt.

Samtidigt påpekar Svensk handel att man har respekt för myndigheterna och de beslut de tar för att stoppa ökningen i smittspridningen.

Samtidigt behövs ett utökat stöd från regeringen om butiker och handel ska klara sig, menar man.

– Om man anser att dessa omfattande restriktioner behövs för att stoppa smittspridningen, så menar vi att det finns ett alarmerande behov av att ge företag stödåtgärder, det är helt avgörande för att företagen ska ha en chans att överleva, säger Svensk handels presschef Hans Tjernström Carraro till DN.

På svd.se utvecklar Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef, resonemanget;

– För varje inskränkning i möjligheten att bedriva handel krävs det olika typer av stöd, om vi inte är beredda att betala priset i form av konkurser och att folk förlorar jobben.

– Handeln behöver likviditetsstöd och man behöver det nu. Det duger inte att prata om det nu och fatta beslut på andra sidan årsskiftet, för krisen är här och nu för våra medlemmar, sammanfattar han.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.