Vill ha stöd och tydligare regler

Vill ha stöd och tydligare regler
Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef. Foto: PMAGI AB
De nya restriktionerna utifrån coronapandemin slår hårt mot handelns företag, anser Svensk handel och man efterlyser mer precisa regler och mer stöd.

De nya restriktionerna utifrån coronapandemin slår hårt mot handelns företag, anser Svensk handel och man efterlyser mer precisa regler och mer stöd.

De nya maxtaken slår fast att vi inte får vara fler än åtta personer i samlingar – men gälle rinte för butiker, gym och köpcentrum.

Ändå slår de hårt mot handelsföretaget, menar Svensk handel.

Orsaken till det är att alla uppmanas att hålla sig hemma mer och att handeln trivs och utvecklas sämre i ett samhälle där människor inte får röra sig fritt.

Samtidigt påpekar Svensk handel att man har respekt för myndigheterna och de beslut de tar för att stoppa ökningen i smittspridningen.

Samtidigt behövs ett utökat stöd från regeringen om butiker och handel ska klara sig, menar man.

– Om man anser att dessa omfattande restriktioner behövs för att stoppa smittspridningen, så menar vi att det finns ett alarmerande behov av att ge företag stödåtgärder, det är helt avgörande för att företagen ska ha en chans att överleva, säger Svensk handels presschef Hans Tjernström Carraro till DN.

På svd.se utvecklar Mats Hedenström, Svensk handels näringspolitiske chef, resonemanget;

– För varje inskränkning i möjligheten att bedriva handel krävs det olika typer av stöd, om vi inte är beredda att betala priset i form av konkurser och att folk förlorar jobben.

– Handeln behöver likviditetsstöd och man behöver det nu. Det duger inte att prata om det nu och fatta beslut på andra sidan årsskiftet, för krisen är här och nu för våra medlemmar, sammanfattar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil