Vill vässa lagen om tillträdesförbud

Vill vässa lagen om tillträdesförbud
Foto: Mostphotos
Liberalernas Johan Pehrson vill vässa tillämpningen av lagen om tillträdesförbud i butik och tar upp frågan i riksdagen för att driva ärendet vidare.

Liberalernas Johan Pehrson vill vässa tillämpningen av lagen om tillträdesförbud i butik och tar upp frågan i riksdagen för att driva ärendet vidare.

Johan Pehrson, gruppledare för Liberalerna i riksdagen, tycker att lagen om tillträdesförbud i butik inte har fått tillräcklig effekt.
Nu har han lämnat en skriftlig fråga i riksdagen till justitieminister Morgan Johansson i ärendet.

– Avser justitieministern vidta några åtgärder för att se till att den svenska handeln får ett starkare skydd mot brott i form av hot, våld och stölder?
Det är frågan Johan Pehrson vill ha svar på.

Bakgrunden är att Pehrson inte anser att lagen fått önskad effekt under den tid den funnits.
Under de sex första månaderna med den nya lagen ansöktes det 312 tillgångar om att personer skulle få tillträdesförbud och 83 av dessa ansökningar beviljades.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil