Äppelveckor ersätter äppelmarknad

Äppelutställning av det här slaget blir det som ett inslag när det blir äppelveckor i Kivik med start lördag. Foto: Kiviks musteri

Coronaläget gör att det inte blir någon äppelmarknad i Kivik i år men istället planerar man för två äppelveckor med start lördag 26 september.

Det blir ingen äppelmarknad i år på grund av crona, men i Kivik planerar man istället för två äppelveckor.
Dessa inleds nu på lördag, 26 september, och pågår sedan till och med 11 oktober.

I år skulle den 33:e äppelmarknaden gått av stapeln. Ett välkänt evenemang, kanske mest känd för den årliga äppeltavlan, men som startade som ett upprop för det svenska äpplet när EG 1987 tog bort importstoppet för utländsk frukt.

Idag är svenska råvaror och lokalproducerat mer hyllade begrepp än på mycket länge, konstaterar man även i Kivik.

Startskottet sker nu i helgen, 26-27 september. I Kivik med omnejd kommer restauranger och butiker att ha extra öppet och erbjuda smakupplevelser i äpplets tecken.

Hos Kiviks musteri blir det äppelförsäljning, självplockning, guidning, mustvandring, äppelutställning och annat.
Aktiviteterna sker naturligt utomhus och på stora områden. Åtgärder är vidtagna för att minska smittrisken och därmed säkerheten för besökarna, meddelar arrangörerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil