Hanna Olvenmark årets potatisinspiratör

Hanna Olvenmark årets potatisinspiratör
Pizza är ett alternativ när man inspireras av potatis – som Hanna Olvenmark. Foto: Pressbild
Hanna Olvenmark och ”Portionen under tian” vinner priset Årets potatisinspiratör 2021, ett pris instiftat av organisationen Svensk potatis.

Hanna Olvenmark och ”Portionen under tian” vinner priset Årets potatisinspiratör 2021, ett pris instiftat av organisationen Svensk potatis.

”Årets potatisinspiratör” är ett pris som instiftats för att uppmärksamma och belöna personer som lyft potatis på ett betydelsefullt sätt ut till svenska folket, skriver organisationen i en pressrelease.
­– Det känns jättekul att få dela ut priset till Hanna Olvenmark som har en bra idé och ett tydligt koncept med ”Portionen under tian”. Recepten är bra för hälsan, plånboken och planeten och innehåller en hel del potatiskärlek, säger Anders Huldt som är vd för Svensk potatis.

Hanna Olvenmark är dietist och ”en hängiven snåljåp med en mission” – att slå hål på myten att hälsosam mat bara är till för den som har tid, ork och pengar.
I hennes recept, kokböcker och på instagramkontot @portionenundertian med 183 000 följare finns inspirerande recept med inköpslistor på ”billigt, gött och grönt käk”, som Hanna själv säger.

– Det känns jättekul att få priset. Portionen under tian ska vara positiv inspiration till matglädje och visa vad man kan göra med bra råvaror som vi faktiskt behöver äta mer av. Och att klimatsmart mat dessutom kan vara billig mat. Potatis är en mångsidig råvara med så många möjliga tillagningssätt och den är fantastisk smakmässigt, säger Hanna Olvenmark.

– Jag skulle kunna äta enbart potatis och vara nöjd med det. Potatis är dessutom en bra råvara för att minska matsvinnet. Potatismos som blivit över kan bli supergoda potatisplättar, enkelt och jättegott med rostade linser, lingon och löksås. Eller potatispizza!

Fakta/Portionen under tian
• Klimatberäknade recept för max 10 kr per portion
• Vegansk och vegetarisk inspiration för att verka för att göra vego till norm
• 300-kronorsveckor. Varje månad släpps en ny vecka med inköpslista och recept, anpassade för säsongen.
• Tips för att #staycheap
• Inspiration för att vara mer utomhus och att laga mat utomhus

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil