Arwidsro köper skånskt för 200 miljoner

Arwidsro köper skånskt för 200 miljoner
Sjöbo. Foto: Mostphotos
Bolaget Arwidsro köper tre handelsfastigheter i Sjöbo och Skurup av Melica invest och en i Skurup av Tam retail, totalt en affär på 200 miljoner kr.

Bolaget Arwidsro köper tre handelsfastigheter i Sjöbo och Skurup av Melica invest och en i Skurup av Tam retail, totalt en affär på 200 miljoner kr.

Per Arwidsons Arwidsro har alltså varit på skånsk shoppingrunda och kommit hem med fyra fastigheter.

Det är tre fastigheter i Sjöbo och Skurup man köper av Melica invest och en i Skurup man köper av Tam retail.

För denna kvartett handelsfastigheter betalar Arwidsro 200 miljoner kr.

– Förvärvet avser moderna byggnader i attraktiva områden i växande kommuner med starka hyresgäster som Coop, Lloyds Apotek och Dollarstore, aktörer som står sig starka även under oroligare tider, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig vid Arwidsro, i ett uttalande.

Från Tam retail köper man fastigheten Akka 4 i Skurup där Tam retail just nu uppför en ny Willys-butik som ska öppna i slutet av 2021.

I samma byggnad finns plats för ytterligare en butik eller restaurang, meddelar parterna.

Arwidsro ägs av Per Arwidson och grundades redan 1979 då man köpte en industrifastighet i Örebro som första förvärv.

Bolaget hette från början Convector, bytte sedan till namnet Granen och tog 2017 namnet Arwidsro. Vid årsskiftet 2019/2020 var bolagets fastighetsbestånd värderat till något över 1,6 miljarder kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil