Först i världen – men hur gick det sedan?

Först i världen – men hur gick det sedan?
Foto: Coca-Cola
För ett år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige sina Pet-flaskor med 100 procent återvunnen plast. De minskar koldioxidutsläppen med 3 500 ton per år.

För ett år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige sina Pet-flaskor med 100 procent återvunnen plast. De minskar koldioxidutsläppen med 3 500 ton per år.

För ett drygt år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige de till 100 procent av återvunnen plast tillverkade Pet-flaskorna.
Det var man då först i världen med att göra och nu kan det göras en första summering av satsningen.

Med hjälp av de nya Pet-flaskorna har Coca-Cola i Sverige kunnat minska koldioxidutsläppen med cirka 3 500 ton per år, skriver Packnet.
Satsningen sprider sig nu och är på gång i exempelvis Storbritannien, Belgien och Nederländerna.

– Vi tycker att det här är rätt väg att gå, det har ett högre pris men vi tror att våra konsumenter och kunder är beredda att betala det och det är även vi. Vi ställt höga krav på våra leverantörer och det har inte varit några problem, säger Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners till Food supply.

– Vi har fått ett extremt positivt gensvar från våra kunder och vi kunde inte göra det utan den responsen. Det har varit bra respons ända från inköp till butik, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil