Först i världen – men hur gick det sedan?

Först i världen – men hur gick det sedan?
Foto: Coca-Cola
För ett år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige sina Pet-flaskor med 100 procent återvunnen plast. De minskar koldioxidutsläppen med 3 500 ton per år.

För ett år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige sina Pet-flaskor med 100 procent återvunnen plast. De minskar koldioxidutsläppen med 3 500 ton per år.

För ett drygt år sedan lanserade Coca-Cola i Sverige de till 100 procent av återvunnen plast tillverkade Pet-flaskorna.
Det var man då först i världen med att göra och nu kan det göras en första summering av satsningen.

Med hjälp av de nya Pet-flaskorna har Coca-Cola i Sverige kunnat minska koldioxidutsläppen med cirka 3 500 ton per år, skriver Packnet.
Satsningen sprider sig nu och är på gång i exempelvis Storbritannien, Belgien och Nederländerna.

– Vi tycker att det här är rätt väg att gå, det har ett högre pris men vi tror att våra konsumenter och kunder är beredda att betala det och det är även vi. Vi ställt höga krav på våra leverantörer och det har inte varit några problem, säger Lisa Wahlström, hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners till Food supply.

– Vi har fått ett extremt positivt gensvar från våra kunder och vi kunde inte göra det utan den responsen. Det har varit bra respons ända från inköp till butik, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil