Väla rustar för sommaren

Skånes största köpcentrum, Väla utanför Helsingborg. | Foto av Annette Lindfors
Skånes största köpcentrum, Väla utanför Helsingborg, rustar nu för att kunna erbjuda en mer smittsäker sommar inför den kommande semesterperioden.

När allt fler svenskar förväntas fira semester på hemmaplan i år, rustar Skånes största köpcentrum Väla för att kunna erbjuda en så smittsäker shoppingupplevelse som möjligt, skriver man i en pressrelease måndag.
En av åtgärderna är att anställa sju sommarvärdar, vilka dels ska påminna om vikten av att hålla avstånd och dels bidra till att reglera antalet besökare i entréerna om besökstrycket blir för högt.

– Som fastighetsägare har vi ett ansvar mot våra hyresgäster och deras medarbetare samt mot alla våra besökare. Men vi har också ett ansvar i samhället i stort att göra vad vi kan för att minska vidare smittspridning av coronaviruset, och där har vi under våren arbetat med ett hundratal olika åtgärder, säger centrumchefen Niklas Blonér.
– Inför den stundande semesterperioden, och en förväntad ökning i antalet människor som besöker nordvästra Skåne, har vi beslutat om ytterligare åtgärder.

Utöver de nya sommarvärdarna kommer det att finnas ett tält i anslutning till restaurangtorget och den befintliga uteserveringen, för att kunna erbjuda ytterligare 200 sittplatser i utemiljö.
Sedan tidigare har 300 sittplatser inomhus tagits bort för att följa myndigheternas restriktioner.
– Vi kommer även att installera en toalettvagn av premiummodell. Syftet där är att avlasta våra vanliga toaletter och sprida ut våra besökare, förklarar centrumchefen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil