50 procent plus räcker inte

Under krisveckorna har Mathem.se ökat leveranskapaciteten med 50 procent men kan trots det inte matcha den ökade efterfrågan på nätmat som uppstått. | Foto : MostPhotos
Under krisveckorna har Mathem.se ökat leveranskapaciteten med 50 procent men kan trots det inte matcha den ökade efterfrågan på nätmat som uppstått.

Efterfrågan på nätmat och hemleveranser har stigit explosionsartat under de veckor coronarestriktionerna styrt vårt svenska vardagsliv. Trycket på hemleveranser är fortfarande högt och svårt att möta för företagen.

Mathem.se har, exempelvis, ökat sin leveranskapacitet med 50 procent och rekryterat 250-300 personer sedan början av mars.

Trots det kan man inte fullt ut möta den ökade efterfrågan.
Nu är planerna att rekrytera än fler tillfälliga medarbetare och framförallt siktar man på personal från restaurang och catering.

Även Axfoods Mat.se har en fortsatt hög efterfrågan.
Skillnaden man ser mot inledningen av denna period är att bunkringsbeteendet verkar ha lagt sig. Mat.se har, utifrån läget, dessutom startat tjänsten Matjouren för riskgrupper med hemleveranser dagen efter beställning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil