Färre konkurser i detaljhandeln

Antalet konkurser har minskat under sommaren! | Foto av Tim Mossholder
Antalet konkurser i detaljhandeln minskade under juli med 8 procent jämfört med 2019. Under juli gick totalt 47 företag inom detaljhandeln i konkurs.

Det är UC:s färska statistik som visar de aktuella siffrorna där konkursstatistiken för juli i detaljhandeln inte visar någon fortsatt coronaeffekt.
Under juli gick 47 företag inom svensk detaljhandel i konkurs jämfört med 51 under juli 2019, vilket motsvarar en minskning med 8 procent.

Sett till hela 2020 så här långt är dock bilden en annan, med 7 procent fler konkurser inom detaljhandeln.
Totalt har under årets sju första månader 455 företag inom detaljhandeln konkat att jämföra med 425 motsvarande period 2019.

Totalt över hela näringslivet minskade konkurserna juli med 5 procent jämfört med juli 2019, meddelar UC som även konstaterar att läget fortsatt ät tuffast inom hotell och restaurangmed 22 procent fler konkurser i juli jämfört med 2019.

Totalt sett har konkurserna i Sverige ökat 11 procent detta coronaår jämfört med 2019 års sju första månader.
– De ekonomiska effekterna av pandemin syns knappt alls i konkursstatistiken under juli, även om många småföretagare fortsatt har det tufft. Det verkar som om företagen generellt har lyckats kapa kostnader och anpassa sig till det nya affärsklimatet, konstatrar UC-ekonomen Richard Damberg som ser små ljusglimtar för krisbranscher.
– Det verkar som om hotell- och restaurangbranschen, som har varit värst utsatt för konkurser under pandemin, har fått ett andrum. Vägkrogarna runt om i landet väntas få ett uppsving när många reser inom Sverige i sommar. Uteserveringarna har besökare och med neddragna kostnader kan hotell- och restaurangföretagen fylla på i kassan inför hösten, målar Damberg bilden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil