Intresset ökar för vegetarisk skolmat

Intresset ökar för vegetarisk skolmat
Så kommer det att se ut på fler tallrikar i skolrestaurangerna, tror Orkla. Foto: Pressbild
En undersökning Orkla låtit göra, ”Svensk skolmat”, indikerar att intresset för mer vegetarisk mat i skolan ökar på bred front runtom i Sverige.

En undersökning Orkla låtit göra, ”Svensk skolmat”, indikerar att intresset för mer vegetarisk mat i skolan ökar på bred front runtom i Sverige.

Sju av tio svenska kommuner som svarat i en ny undersökning anser att intresset bland elever för att äta vegetariskt i skolan har ökat under de senaste tre åren.
Fyra av fem kommuner i undersökningen erbjuder minst ett vegetariskt alternativ i skolan varje dag och i 60 procent av skolorna serveras växtbaserat/vegetariskt som det enda alternativet en dag i veckan.

Klimatskäl anges vara den vanligaste anledningen till att servera vegetarisk mat i skolan, men hälsoskäl är ett växande skäl.
Alla dessa uppgifter och underlag kommer ur Orkla Sveriges undersökning “Svensk skolmat”*.

– Alltfler forskningsrön och artiklar visar hur växtbaserad kost minskar risken för hjärtsjukdomar. Det är så glädjande att se att eleverna i allt högre utsträckning efterfrågar växtbaserat och att allt fler kommuner lägger mer vikt på detta. Vi behöver äta mer vegetariskt, både för hälsan och miljön, säger Mai-Lis Hellenius, professor och läkare vid Karolinska Institutet.

Läs mer om intresset för vegetarisk skolmat och trenderna i Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil