Rapport belyser ojämn relationsekonomi

Rapport belyser ojämn relationsekonomi
Illustration: Ica
Nu publicerar Ica-banken del två av Pengakollen. Den visar att svenskarnas relationsekonomi är mindre jämställd än vad majoriteten av oss tror.

Nu publicerar Ica-banken del två av Pengakollen. Den visar att svenskarnas relationsekonomi är mindre jämställd än vad majoriteten av oss tror.

Den nya rapporten, andra delen av ”Pengakollen” från Ica-banken, visar att svenskens relationsekonomi inte är så jämställd som majoriteten tror.
Men genom några enkla metoder kan relationsekonomin göras mer jämställd, menar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér. Rapporten, Pengakollen: Svensken och relationsekonomin, visar att 71 procent av de svarande upplever sin gemensamma ekonomi som jämställd.
Samtidigt uppger 46 procent av kvinnorna som svarat och 38 procent av männen i åldrarna 30-49 år att inkomstbortfall inte kompenseras i deras relation.

33 procent av de svarande som lever i en relation uppger även att de inte kompenserar varandra i samband med vabbande, föräldraledighet eller deltidsarbete.
– Kompenserar man inte varandra för inkomstbortfall kan det få konsekvenser som påverkar på både kort och lång sikt. På kort sikt får den ena personen mindre pengar i plånboken och på lång sikt kan det påverka pensionen, påpekar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

– Jag rekommenderar alltid att ha noga uppsikt över inkomstbortfall samt att man bör kompensera varandra kontinuerligt för att minimera ojämlikheter och skapa större ekonomisk trygghet, tillägger Hjelmér.

Läs mer om Pengakollen i printmagasinet, Butikstrender 9/21

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil