Nya tuffa klimatmål för Ica

Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel | Foto: Michael Erhardsson
Ica ska halvera kundernas klimatpåverkan och nå minst netto noll vad gäller klimatpåverkan i den egna verksamheten. Båda målen ska nås senast 2030.

Ica har tidigare haft som uppsatt klimatmål att bli klimatneutral år 2020 och säger nu att man kommer att nå det tidigare målet utifrån de planer som finns för innevarande år.
Det handlar om att minska klimatpåverkan i egen drift med minst 70 procent och genomföra klimatkompensation för resterande klimatpåverkan.

Nu tar man nya steg genom att sätta upp mål för år 2030. Då ska Ica helt på egen hand nå minst netto noll i vad man beskriver som en fortsatt ”ambitiös och ansvarstagande klimatambition som baseras på ledande klimatforskning och Parisavtalet”.

Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel. Det kräver engagemang och insatser av alla, menar Ica som tidigare inkluderat sina leverantörer i hållbarhetsarbetet. Nu handlar det om kunderna – och Icas ambition är att halvera klimatpåverkan från kundernas inköp av livsmedel, även det senast år 2030.

– Sett till vår storlek och närhet till människor har vi ett stort ansvar, men också möjlighet att göra faktisk skillnad. Vi behöver minska vår egen klimatpåverkan men också inspirera fler att göra detsamma, andra aktörer så väl som kunder, konstaterar Ica-gruppens vd Per Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil