Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nya tuffa klimatmål för Ica

Ica ska halvera kundernas klimatpåverkan och nå minst netto noll vad gäller klimatpåverkan i den egna verksamheten. Båda målen ska nås senast 2030.
Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel | Foto: Michael Erhardsson

Ica har tidigare haft som uppsatt klimatmål att bli klimatneutral år 2020 och säger nu att man kommer att nå det tidigare målet utifrån de planer som finns för innevarande år.
Det handlar om att minska klimatpåverkan i egen drift med minst 70 procent och genomföra klimatkompensation för resterande klimatpåverkan.

Nu tar man nya steg genom att sätta upp mål för år 2030. Då ska Ica helt på egen hand nå minst netto noll i vad man beskriver som en fortsatt ”ambitiös och ansvarstagande klimatambition som baseras på ledande klimatforskning och Parisavtalet”.

Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel. Det kräver engagemang och insatser av alla, menar Ica som tidigare inkluderat sina leverantörer i hållbarhetsarbetet. Nu handlar det om kunderna – och Icas ambition är att halvera klimatpåverkan från kundernas inköp av livsmedel, även det senast år 2030.

– Sett till vår storlek och närhet till människor har vi ett stort ansvar, men också möjlighet att göra faktisk skillnad. Vi behöver minska vår egen klimatpåverkan men också inspirera fler att göra detsamma, andra aktörer så väl som kunder, konstaterar Ica-gruppens vd Per Strömberg.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.