Nya tuffa klimatmål för Ica

Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel | Foto: Michael Erhardsson
Ica ska halvera kundernas klimatpåverkan och nå minst netto noll vad gäller klimatpåverkan i den egna verksamheten. Båda målen ska nås senast 2030.

Ica har tidigare haft som uppsatt klimatmål att bli klimatneutral år 2020 och säger nu att man kommer att nå det tidigare målet utifrån de planer som finns för innevarande år.
Det handlar om att minska klimatpåverkan i egen drift med minst 70 procent och genomföra klimatkompensation för resterande klimatpåverkan.

Nu tar man nya steg genom att sätta upp mål för år 2030. Då ska Ica helt på egen hand nå minst netto noll i vad man beskriver som en fortsatt ”ambitiös och ansvarstagande klimatambition som baseras på ledande klimatforskning och Parisavtalet”.

Ica konstaterar att en stor del av den globala klimatpåverkan kommer från livsmedel. Det kräver engagemang och insatser av alla, menar Ica som tidigare inkluderat sina leverantörer i hållbarhetsarbetet. Nu handlar det om kunderna – och Icas ambition är att halvera klimatpåverkan från kundernas inköp av livsmedel, även det senast år 2030.

– Sett till vår storlek och närhet till människor har vi ett stort ansvar, men också möjlighet att göra faktisk skillnad. Vi behöver minska vår egen klimatpåverkan men också inspirera fler att göra detsamma, andra aktörer så väl som kunder, konstaterar Ica-gruppens vd Per Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil