Ökat plus för handeln i juni

Detaljhandelns försäljning ökade i volym med 3,9 procent i juni jämfört med motsvarande månad 2019. | Foto av Andrii Yalanskyi
SCB har korrigerat sin senaste statistik över handelns försäljningsutveckling och redovisar nu än mer positiva siffror över försäljningen under juni.

Detaljhandelns försäljning ökade i volym med 3,9 procent i juni jämfört med motsvarande månad 2019.
Dagligvaruhandeln ökade med 0,2 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 5,0 procent, enligt nu korrigerad statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

SCB skickade ut månadsstatistiken redan under förra veckan men den visade sig då vara i behov av justeringar uppåt, i detaljhandelns fall från en försäljningsökning på 3,5 procent till nu redovisade 3,9 procent.

Mätt i löpande priser ökade detaljhandelns omsättning med 7,6 procent i juni jämfört med motsvarande månad 2019.
Dagligvaruhandeln ökade med 3,7 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 8,9 procent och precis som tidigare så är Systembolagets försäljning exkluderad från dagligvaruhandelns siffror.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil