Svenskarnas sötsug ökar under pandemin

Svenskarnas sötsug ökar under pandemin
Chocolate chip cookies är ett av de recept som ökat mest under pandemin. Foto: Pressbild Arla
Mer sugna på sött och onödigheter. Svenskarna under pandemin enligt en ny undersökning. Dessutom småäter vi oftare än tidigare, hävdar Arla.

Mer sugna på sött och onödigheter. Svenskarna under pandemin enligt en ny undersökning. Dessutom småäter vi oftare än tidigare, hävdar Arla.

En av fyra svenskar har ändrat sina matvanor under pandemin och de yngre uppger att de äter mer onyttigt och småäter oftare.
Detta enligt en ny undersökning Arla presenterar där det även framgår att 24 procent av de tillfrågade föräldrarna sällan eller aldrig diskuterar matvanor med sina barn.

Under pandemin har trafiken till Arla.se ökat med 33 procent, vilket motsvarar närmare 12 miljoner fler besökare jämfört med föregående år.
Bland de recept som besökts mest är sex av tio bakrecept och i toppen ser vi bland annat kladdkaka och chokladbollar, vilket man inte ser som en tillfällighet.

– All trafik till Arla.se har ökat det senaste året, och flera av de recept som låg i topp redan innan har ökat allra mest, säger Karin Grandlund som är ansvarig för området matinspiration hos Arla.
– Tydligt blir att många har bakat mer hemma under pandemin, men vi har även sett en stor ökning när det gäller matlagning vilket vi ser positivt på då det tyder på att allt fler lagar mer mat från grunden.

– Däremot oroar vi oss för att onyttiga matvanor ska få fotfäste även efter pandemin, särskilt bland unga, inflikar Granlund.

I en undersökning med 3 500 svarande som Yougov gjort på uppdrag av Arla uppgav 76 procent av de tillfrågade personerna att de tillbringat mer tid i hemmet under pandemin.
Många unga uppgav även att de börjat småäta mer (25 procent) och att de äter mer onyttigt (14 procent).

Läs mer om Arlas undersökning om matvanor i printmagasinet, Butikstrender 6/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil