Smak av Gotlands producenter prisade

Smak av Gotlands producenter prisade
Elof Nilsson på Nors & Bäcks gårdar som har utsetts till Årets Bonde. Foto: Årets Bonde
På kort tid har tre av Smak av Gotlands producenter blivit prisade för sitt arbete, konstaterar organisationen i en pressrelease om utmärkelserna.

På kort tid har tre av Smak av Gotlands producenter blivit prisade för sitt arbete, konstaterar organisationen i en pressrelease om utmärkelserna.

Nors & Bäcks gårdar har tagit hem priset för Årets bonde 2021 samt Årets bonde i kategorin kött. Priset delades ut i samarbete med bland annat Bergendahls, Från Sverige och Martin & Servera.
Nors & Bäcks gårdar erhöll priset för sitt hållbarhetsarbete, omsorg och respekt för djur och natur.

Ejmunds gård tog hem titeln Årets nötköttsproducent, bland annat för sitt arbete med djurhälsa och effektivitet. Priset delades ut av LRF och Sveriges nötköttsproducenter.
Olof Ahlby och Annsofie Jarlö prisas som Årets landsbygdsföretagare på Gotland, ett pris som delas ut av Landshypotek Gotland. Priset får de för deras engagemang att utveckla gotländskt lantbruk.

– Priserna som har delats ut är ett kvitto på producenternas engagerade arbete med utveckling av gotländskt lantbruk, hållbarhet och djurvälfärd. Dessa frågor har sedan länge varit viktiga för hela vår verksamhet och är av största vikt för en framtida gotländsk livsmedelsproduktion. Vi är både stolta och glada att våra producenter får ta emot dessa viktiga och hedrande priser, säger Ola Thomsson, inköpschef hos Gotlands slagteri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil