Fyra elektriska till Oatly

Nu skaffar Oatley elektriska lastbilar! (Ej modellen som är på bild...) | Illustration av Ahasoft
Havredrycksföretaget Oatly har beställt fyra elektriska dragbilsekipade från Einride. Ambitionen är att de ska vara igång i full drift oktober.

Man kanske tycker att Oatly borde begagna sig av så kallade havretraktorer, det vill säga hästar, men så blir det inte. Nu har havredrycksföretaget istället beställt fyra elektriska ekipage från Einride.

Det handlar om fyra dragbilsekipage på 42 ton som ska vara i drift från oktober i år.
Då ska det gå i tät trafik mellan Oatlys produktionsanläggning i Landskrona och företagets lager i Helsingborg.

Oatlys transportlösningar liknar den lösning som Lidl nu testar i Stockholm i sommar för sin distribution. Oatly har däremot högre bruttovikt för sina ekipage och ett körschema som bygger på att en av de fyra fordonen står och laddar medan de övriga tre är igång och kör.

De nya fordon Oatly ska använda klarar 120 kilometer på en laddning.
Man räknar med att de i snitt kommer att köra cirka 250 km per bil och dygn.

Einride har utvecklat programvara och teknikplattform för transportlösningen medan Oatly självt svarar för utformningen av trailern.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil