Fyra elektriska till Oatly

Nu skaffar Oatley elektriska lastbilar! (Ej modellen som är på bild...) | Illustration av Ahasoft
Havredrycksföretaget Oatly har beställt fyra elektriska dragbilsekipade från Einride. Ambitionen är att de ska vara igång i full drift oktober.

Man kanske tycker att Oatly borde begagna sig av så kallade havretraktorer, det vill säga hästar, men så blir det inte. Nu har havredrycksföretaget istället beställt fyra elektriska ekipage från Einride.

Det handlar om fyra dragbilsekipage på 42 ton som ska vara i drift från oktober i år.
Då ska det gå i tät trafik mellan Oatlys produktionsanläggning i Landskrona och företagets lager i Helsingborg.

Oatlys transportlösningar liknar den lösning som Lidl nu testar i Stockholm i sommar för sin distribution. Oatly har däremot högre bruttovikt för sina ekipage och ett körschema som bygger på att en av de fyra fordonen står och laddar medan de övriga tre är igång och kör.

De nya fordon Oatly ska använda klarar 120 kilometer på en laddning.
Man räknar med att de i snitt kommer att köra cirka 250 km per bil och dygn.

Einride har utvecklat programvara och teknikplattform för transportlösningen medan Oatly självt svarar för utformningen av trailern.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil