Stark ökning av lösgodisförsäljning

Stark ökning av lösgodisförsäljning
Henri de Sauvage Nolting. Foto: Cloetta
Cloetta redovisar en ökad försäljning av lösgodis med hela 21,6 procent tredje kvartalet i år. Man visar även en kraftigt ökad vinst samma kvartal.

Cloetta redovisar en ökad försäljning av lösgodis med hela 21,6 procent tredje kvartalet i år. Man visar även en kraftigt ökad vinst samma kvartal.

En vinst före skatt som tar sig från 63 miljoner kr tredje kvartalet i fjol till 178 miljoner kr motsvarande kvartal i år.
Och som en del av förklaringen en försäljning av lösgodis som ökar med imponerande 21,6 procent under tredje kvartalet.

Siffror som hör ihop när Cloetta lämnar sin kvartalsredovisning där vi även noterar att omsättningen i koncernen ökar med 6,2 procent och landar på 1,6 miljarder kr under kvartalet.

– Samtidigt som vi fortsätter att uppleva en stark efterfrågan på våra produkter, står vi också inför ökade kostnader och problem med leverantörskedjorna, skriver vd Henri de Sauvage Nolting i kvartalsrapporten.
– Insatskostnader ökar inklusive kostnaderna för råvaror, förpackningar, transporter och energi, tillägger han och visar att inte ens en godis-vd tycker att allt alltid är gott.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil