Pauligs fabriker blir koldioxidneutrala 2023

Pauligs fabriker blir koldioxidneutrala 2023
Pauligs fabriker, här från den i Landskrona, blir koldioxidneutrala senast 2023 enligt plan. Foto: Pressbild Paulig
Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat sina utsläpp kraftigt och ska båda vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat sina utsläpp kraftigt och ska båda vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

Livsmedelsföretaget Paulig, med varumärken som Santa Maria och Risenta, har uppnått byggnadscertifieringen Carbonneutral för sina svenska fabriker.
Fabrikerna, som bland annat producerar kryddor, müsli och tortillabröd, är Sveriges största i sitt slag.

Utsläppen har minskats med 98 % sedan 2014. Pauligs ambition är att minska sina egna utsläpp av växthusgaser med 80 % fram till 2030.
Samtliga fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

– Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur för både människa och planet. Att våra fabriker blir koldioxidneutrala betyder att vi minskar vårt fotavtryck. Det i kombination med själva smakupplevelsen där vi vill få fler att äta mer växtbaserat ser vi som nyckeln till en bättre värld, säger Pauligs Henrik Samuelson.

I fabriken i Mölndal producerar Paulig kryddor under varumärket Santa Maria samt müsli, nötmixar och bönpasta med mera under varumärket Risenta.
I Landskrona bakas Santa Marias tortillabröd. Varje år tillverkas cirka 130 miljoner produkter i Mölndal och cirka 400 miljoner bröd i Landskrona.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil