Pauligs fabriker blir koldioxidneutrala 2023

Pauligs fabriker blir koldioxidneutrala 2023
Pauligs fabriker, här från den i Landskrona, blir koldioxidneutrala senast 2023 enligt plan. Foto: Pressbild Paulig
Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat sina utsläpp kraftigt och ska båda vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat sina utsläpp kraftigt och ska båda vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

Livsmedelsföretaget Paulig, med varumärken som Santa Maria och Risenta, har uppnått byggnadscertifieringen Carbonneutral för sina svenska fabriker.
Fabrikerna, som bland annat producerar kryddor, müsli och tortillabröd, är Sveriges största i sitt slag.

Utsläppen har minskats med 98 % sedan 2014. Pauligs ambition är att minska sina egna utsläpp av växthusgaser med 80 % fram till 2030.
Samtliga fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.

– Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur för både människa och planet. Att våra fabriker blir koldioxidneutrala betyder att vi minskar vårt fotavtryck. Det i kombination med själva smakupplevelsen där vi vill få fler att äta mer växtbaserat ser vi som nyckeln till en bättre värld, säger Pauligs Henrik Samuelson.

I fabriken i Mölndal producerar Paulig kryddor under varumärket Santa Maria samt müsli, nötmixar och bönpasta med mera under varumärket Risenta.
I Landskrona bakas Santa Marias tortillabröd. Varje år tillverkas cirka 130 miljoner produkter i Mölndal och cirka 400 miljoner bröd i Landskrona.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil