Ikea-anställd dömd till fängelse i Norge

Foto MostPhotos
En kvinna på Ikeas norska kundtjänst har dömts till 25 dagars fängelse efter att ha skrivit ut falska presentkort på 134 000 kr till sig själv.

Det är VG som skriver om en kvinna i 30-årsåldern som begick de här bedrägerierna när hon jobbade i kundtjänsten hos Ikea Slependen i norska Asker under 2021 och 2022.

Kvinnan uppfann klagomål från tolv icke existerande kunder och kompenserade dem med presentkort till ett sammanlagt värde av motsvarande 133 801 svenska kronor.

Presentkorten löste hon sedan in på Ikea mot varor eller pengar. Hon har nu dömts till 25 dagars fängelse och ska dessutom betala tillbaka hela summan till sin tidigare arbetsgivare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil