Sålde 326 ton mat under ”Green weeks”

Sålde 326 ton mat under ”Green weeks”
Foto: Matsmart
Matsmart rapporterar att man sålde drygt 326 ton mat och konsumentprodukter under sina ”Green weeks” som är ett initiativ för att minska matsvinn.

Matsmart rapporterar att man sålde drygt 326 ton mat och konsumentprodukter under sina ”Green weeks” som är ett initiativ för att minska matsvinn.

E-handelsbolaget Matsmart som specialiserat sig på att sälja mat och konsumentprodukter som närmar sig bäst före-datumet, har feltryck eller är av utgående modell, genomförde nyligen ”Green weeks”.
Som ett alternativ till en svart fredag handlar det här om att sälja/köpa varor som är på väg ut.

Under årets gröna veckor sålde Matsmart drygt 326 ton mat och konsumentprodukter.
I genomsnitt handlade varje kund hos Matsmart 11 kilo mat vilket kan jämföras med att varje svensk i snitt tros slänga 45 kilo per person under ett år.

– Det är kul att se att så många har börjat intressera sig för att minska matsvinnet, säger Matsmarts Sverige-chef Josefin Fridstrand.
– Däremot kan det vara svårt att ta hand om maten vi köper på ett svinnsmart sätt. Vi kan se att många har svårt att förstå skillnaden mellan bäst före-datum och sista förbrukningsdag.

Under oktober månad genomförde Matsmart ett quiz på nätet för sina kunder.
Det visade att hela 87 procent av dem som svarat inte visste att en vara ej bör ätas efter sista förbrukningsdatum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil