Sålde 326 ton mat under ”Green weeks”

Sålde 326 ton mat under ”Green weeks”
Foto: Matsmart
Matsmart rapporterar att man sålde drygt 326 ton mat och konsumentprodukter under sina ”Green weeks” som är ett initiativ för att minska matsvinn.

Matsmart rapporterar att man sålde drygt 326 ton mat och konsumentprodukter under sina ”Green weeks” som är ett initiativ för att minska matsvinn.

E-handelsbolaget Matsmart som specialiserat sig på att sälja mat och konsumentprodukter som närmar sig bäst före-datumet, har feltryck eller är av utgående modell, genomförde nyligen ”Green weeks”.
Som ett alternativ till en svart fredag handlar det här om att sälja/köpa varor som är på väg ut.

Under årets gröna veckor sålde Matsmart drygt 326 ton mat och konsumentprodukter.
I genomsnitt handlade varje kund hos Matsmart 11 kilo mat vilket kan jämföras med att varje svensk i snitt tros slänga 45 kilo per person under ett år.

– Det är kul att se att så många har börjat intressera sig för att minska matsvinnet, säger Matsmarts Sverige-chef Josefin Fridstrand.
– Däremot kan det vara svårt att ta hand om maten vi köper på ett svinnsmart sätt. Vi kan se att många har svårt att förstå skillnaden mellan bäst före-datum och sista förbrukningsdag.

Under oktober månad genomförde Matsmart ett quiz på nätet för sina kunder.
Det visade att hela 87 procent av dem som svarat inte visste att en vara ej bör ätas efter sista förbrukningsdatum.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil